Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ 2023: Αιτήσεις συμμετοχής – Η Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ 2023: Αιτήσεις συμμετοχής – Η Πρόσκληση ενδιαφέροντος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ).

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΑμεΑ 2023

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) ενόψει: της υπογραφής και δημοσίευσης της απόφασης ανάθεσης και υλοποίησης του Κατασκηνωτικού Προγράμματος για Άτομα με Αναπηρίες (Κ.Π. ΑμεΑ), ως μέρος του ευρύτερου Κρατικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (που, κατόπιν διαβεβαιώσεων, ανατίθεται και το 2023 στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ), προς τον σκοπό της προετοιμασίας και επιτάχυνσης των ενεργειών από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες, Προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Κρατικό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2023.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Επιλέξιμοι/ες ωφελούμενοι/ες κατασκηνωτές/τριες με αναπηρία και συνοδοί του Προγράμματος είναι τα πρόσωπα που πληρούν τις κατωτέρω προϋποθέσεις:

A. Κατασκηνωτές/τριες με αναπηρία:

Κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, θα πρέπει:

1. Να έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 50ο έτος της ηλικίας τους. Η υπέρβαση του ηλικιακού ορίου μετά την υποβολή της αίτησης, δεν αποκλείει τον/την ωφελούμενο/η από τη συμμετοχή του/της στο Πρόγραμμα. Κατ’ εξαίρεση και ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ που θα λειτουργήσουν για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΩΝ 3 ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ δύνανται στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ, και ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ του κατασκηνωτικού χώρου, να φιλοξενηθούν και κατασκηνωτές/τριες με αναπηρία, η ηλικία των οποίων, όμως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 60ο έτος, η δε αναλογία τους δεν θα υπερβαίνει το 10% των κατασκηνωτών/τριών με αναπηρία στον συγκεκριμένο κατασκηνωτικό χώρο. Στην περίπτωση που, μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα, οριστική επιλογή και κατανομή των δικαιούχων σε κατασκηνωτικούς χώρους/περιόδους, διαπιστωθεί η δυνατότητα αυτή, θα ακολουθήσει νέα Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής στο ΚΠ ΑμεΑ (ηλικιακό εύρος: 50+ έως 60) για συγκεκριμένους κατασκηνωτικούς χώρους και περιόδους.

2. Να διαθέτουν γνωμάτευση πιστοποίησης (σε ισχύ) του είδους και του βαθμού της αναπηρίας τους από ΚΕ.Π.Α., ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ ή της Ανώτατης υγειονομικής επιτροπής της Ελληνικής Αστυνομίας ή της Ανώτατης υγειονομικής επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος ή οποιαδήποτε υγειονομική επιτροπή λειτουργούσε πριν τη σύσταση των ΚΕ.Π.Α.

3. H κατάσταση της υγείας τους να είναι τέτοια που μπορούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, βάσει σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης που χορηγείται από τον θεράποντα ιατρό κάθε υποψήφιου/ας κατασκηνωτή/τριας.

4. Να έχουν αρνητικό rapid test για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 κατά την είσοδό τους στον χώρο της κατασκήνωσης (διενέργεια μέχρι 24 ώρες πριν την είσοδο).

5. Κάθε κατασκηνωτής/τρια ΑμεΑ έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κ.Π. ΑμεΑ 2023 για ΜΙΑ & ΜΟΝΟ κατασκηνωτική περίοδο, ανεξαρτήτως κατασκηνωτικού χώρου που θα φιλοξενηθεί.

B. Συνοδοί κατασκηνωτών/τριών με αναπηρία:

Κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, θα πρέπει:

1. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

2. Να πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 7 του ν.4837/2021[1] οι οποίες επιβεβαιώνονται με προσκόμιση αντίγραφου ποινικού μητρώου και υπεύθυνης δήλωσης.

3. Αν είναι πολίτες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα και να έχουν το δικαίωμα να εργαστούν.

4. Να έχουν αρνητικό rapid test για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 κατά την είσοδό τους στον χώρο της κατασκήνωσης (διενέργεια μέχρι 24 ώρες πριν την είσοδο).

5. Απαγορεύεται ρητά οι κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ στο Πρόγραμμα να συνοδεύονται από τους γονείς και κηδεμόνες τους.

6. Ο περιορισμός συμμετοχής στο Κ.Π. ΑμεΑ 2023 για μία & μόνο κατασκηνωτική περίοδο και έναν μόνο κατασκηνωτικό χώρο, δεν βρίσκει εφαρμογή για τους/τις συνοδούς.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι/ες (υποψήφιοι/ες κατασκηνωτές/τριες, συνοδοί, συντονιστές/στριες) για την ένταξή τους στο ΚΠ ΑμεΑ 2023 καλούνται να υποβάλλουν αίτηση και δικαιολογητικά, ανά κατηγορία, ως ακολούθως:

Δείτε ολόκληρη την Πρόσκληση για τις κατασκηνώσεις ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ εδώ

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπα εδώ

Δείτε επίσης

Κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Οριστικοί δικαιούχοι για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2023 

Σχολικές υποδομές: Το νομικό πλαίσιο για τη σχολική στέγη και τις διαδικασίες για την ασφαλή χρήση και συντήρηση

ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη: Ξεκίνησαν οι προεγγραφές για το 2023-24 

Πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας στο ΠΜΣ «Επιστήμες της Εκπ/σης-Master in Education» του Πανεπ. Πατρών 

Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών-ΕΕΠ/ΕΒΠ με τη λήξη του διδακτικού έτους 2022-23 | Εγγραφο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση