Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ: Ερώτηση στη Βουλή για την αναστολή διεξαγωγής τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή σε τμήματα ή Σχολές των ΑΕΙ: Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την αναστολή διεξαγωγής τους.

Κατατακτήριες εξετάσεις

Ερωτήματα των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τη διεξαγωγή Κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή σε τμήματα ή Σχολές των Α.Ε.Ι. της επικράτειας, που έχει τεθεί σε αναστολή.

Με πρωτοβουλία των Βουλευτών Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μάρκου και Αθανασίας (Σία) Αναγνωστοπούλου

κατατέθηκε Κοινοβουλευτική Ερώτηση, απευθυνόμενη προς την Υπουργό και τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τη διεξαγωγή κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή σε τμήματα ή Σχολές των Α.Ε.Ι. της επικράτειας, που έχει τεθεί σε αναστολή.

 Οι 23 Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

ζητούν ενημέρωση, ως προς τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων και το γενικότερο προγραμματισμό, καθώς και ως προς το εάν το Υπουργείο θα προβλέψει τα ίδια με όσα ισχύουν για την περίπτωση των εξετάσεων για εισαγωγή των μαθητών/φοιτητών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, οι οποίες δεν έχουν ανασταλεί.

Σύμφωνα με την Ερώτηση

Η δικαιολογητική βάση για την επιβολή της αναστολής, υπήρξε όπως πάντα, η αποφυγή του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Ναι μεν, αλλά… καθώς,

το «έκτακτο μέτρο» της αναστολής διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων τείνει πλέον να απολέσει τον έκτακτο και προσωρινό χαρακτήρα του, που δικαιολογεί την επιβολή του, αποκτώντας στοιχεία μονιμότητας.

Η ανησυχία πολλών υποψηφίων

για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις, η σπουδαιότητα των οποίων έχει κατά καιρούς παραλληλιστεί με αυτή των Πανελληνίων εξετάσεων, είναι ευλόγως έκδηλη.

Ενδεικτικά,

οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή Πατρών, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε μεγάλο κόπο και οικονομικές και όχι μόνο, θυσίες για την προετοιμασία τους αυτή τη στιγμή βρίσκονται δέσμιοι της απόφασης του Υπουργείου για  επ ΄ αόριστον αναβολή των εξετάσεων, δίχως ουδεμία πρόσφατη ενημέρωση για τον προγραμματισμό τους.

Η Ερώτηση
Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ και κ. Υφυπουργέ,

σκοπεύετε να επιλύσετε το πρόβλημα των μετέωρων υποψηφίων, που εσείς δημιουργήσατε, κατ ΄ανάλογο ή όμοιο τρόπο με αυτόν που επιλέξατε για τις εξετάσεις για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού ή θα εφαρμόσετε και σε αυτήν την περίπτωση δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Δείτε επίσης

Πανεπιστήμια-Ανακοινώσεις Υπουργείου Παιδείας για εξεταστική-συγγράμματα-εαρινό εξάμηνο-κατατακτήριες
Εαρινό εξάμηνο ΑΕΙ εξ αποστάσεως: Εισήγηση της επιτροπής Ειδικών-Κατ οίκον παράδοση συγγραμμάτων
Lockdowη: Η απόφαση με τα μέτρα από 22.02 έως 01.03.2021-Λειτουργία σχολείων ανά επίπεδο κινδύνου

Πριν φύγετε

Επεισόδια στο ΑΠΘ μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών: Δηλώσεις Πρύτανη-Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση