Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κατατίθεται η διάταξη για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ στη Βουλή τη Δευτέρα 01.07.2024 σε νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατατίθεται η διάταξη για νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ στη Βουλή τη Δευτέρα 01.07.2024 σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Κατατίθεται η διάταξη για νέες οργανικές

Κατατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες του especial.gr, που μένει να επιβεβαιωθούν, αύριο Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στο οποίο θα περιέχεται και σχετική διάταξη με τη σύσταση των νέων οργανικών θέσεων για τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Ετσι όπως όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή ανοίγει ο δρόμος της συμπερίληψης των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην κατανομή των επικείμενων νέων μόνιμων διορισμών για το 2024-25.

Νέες οργανικές και και για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων 

Υπενθυμίζουμε ότι ο χρήστης  “Πατρέας” στο forum pde, ο οποίος μιλά για σύσταση οργανικών θέσεων και για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων “1700 (περίπου). Εξ αυτών, καμιά 150αριά είναι σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία. Κυρίως ΠΕ08, ΠΕ91 και ΠΕ86. Ελάχιστες ξενόγλωσσες και ΠΕ79, καθόλου ΠΕ11” και μάλιστα άμεσα, τώρα, προφανώς για να δοθούν στους επικείμενους μόνιμους διορισμούς Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Εγγραφο ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς προς πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘΑ

Τέλος με έγγραφό του προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ ο ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας την καλεί  να προβεί άμεσα σε σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε να κατατεθεί εδώ και τώρα και χωρίς άλλη καθυστέρηση η σχετική διάταξη της σύστασης των 1.555 νέων οργανικών θέσεων για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ και να σταματήσει η πολύχρονη ταλαιπωρία του προσωπικού αυτού, ώστε να μπορέσει να συμπεριληφθούν τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ στην κατανομή των επικείμενων νέων μόνιμων διορισμών για το 2024-25 – Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

Περί σύστασης νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ και διορισμούς- Τι οφείλει να πράξει το Υπ. Παιδείας 

Αριθμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Μόνιμοι και αναπληρωτές ανά τύπο σχ. μονάδας, περιοχή/δομή διορισμού/πρόσληψης & Πρόγραμμα

Πίνακας Λειτουργικών κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις Αποσπάσεις

Η διάταξη με τις 1.555 νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ και την κατανομή ανά κλάδο 

Η ανάγκη μόνιμων διορισμών, η “στρεβλή εφαρμογή” του θεσμού του αναπληρωτή και οι άκαρπες προσπάθειες του Υπ. Παιδείας

Δείτε επίσης

52.500 οι αναπληρωτές το 2023-24: Η Ζ. Μακρή για Παράλληλη-Τ.Ε-Διορισμούς-Ενταξ. Εκπ/ση | Παράθεση στοιχείων 

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία 

Σχεδιασμός διαδικασίας αξιολόγησης ατόμων με ΕΕΑ από τα ΚΕΔΑΣΥ: Απευθείας ανάθεση στο ΕΚΠΑ 37.200 €

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση