Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καταβολή επιδομάτων υπαλλήλων με άδεια ειδικού σκοπού και ευπαθών ομάδων | Εγγραφο ΓΛΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταβολή επιδομάτων υπαλλήλων με άδεια ειδικού σκοπού και ειδικής άδειας ευπαθών ομάδων: Τι απαντάει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε σχετικά ερωτήματα.

Καταβολή επιδομάτων υπαλλήλων με άδεια

“Οι κάνοντες χρήση της άδειας ειδικού σκοπού δικαιούνται να λαμβάνουν όλο το διάστημα της απουσίας τους το επίδομα θέσης ευθύνης, ενώ οι κάνοντες χρήση της ειδικής άδειας ευπαθών ομάδων, μόνο εφόσον παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία δικαιούνται να λαμβάνουν το επίδομα θέσης ευθύνης μετά την παρέλευση του μηνός συνεχούς απουσίας”.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Τμήματος Γ της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), το οποίο απαντά σε ερωτήματα αναφορικά με την καταβολή επιδομάτων σε υπαλλήλους που απουσιάζουν με άδεια ειδικού σκοπού και με ειδική άδεια ευπαθών ομάδων.

Επιπροσθέτως και σχετικά με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, το ΓΛΚ αποφαίνεται πως εξακολουθεί να καταβάλλεται στους δικαιούχους

  • είτε αυτοί απουσιάζουν με άδεια ειδικού σκοπού
  • είτε με ειδική άδεια ευπαθών ομάδων,

καθόσον σύμφωνα με τις προϋποθέσεις χορήγησης αυτού του επιδόματος δεν περικόπτεται στην περίπτωση που οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες (κανονικές, συνδικαλιστικές, ειδικές, εκπαιδευτικές μικρής διάρκειας έως δύο μηνών, διευκόλυνσης υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις, μητρότητας και ανατροφής παιδιού καθώς σε αναρρωτικές κ.λ.π.).

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο του ΓΛΚ καταβολή επιδομάτων

 Δείτε επίσης

Αδειες ειδικού σκοπού και ευπαθών ομάδων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ
Αδειες μονίμων υπαλλήλων-ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ: Κατάλογος-Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών
Αδεια ειδικού σκοπού-εγκύκλιος: Λοιπές διευκολύνσεις γονέων-Ειδική άδεια απουσίας ομάδων αυξημένου κινδύνου
Αδειες εκπαιδευτικών-ομάδες αυξημένου κινδύνου: Νέο ενημερωτικό έγγραφο από το ΥΠΑΙΘ
Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.

Πριν φύγετε

Νόμος 4692-2020: “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις” | ΦΕΚ A 111-12.06.2020
Κατασκηνώσεις-ΔΟΕ: Πρόσκληση συμμετοχής για παιδιά εκπαιδευτικών – μελών της ΔΟΕ
Μισθοδοσία-αποζημίωση αναπληρωτών | Ενημέρωση ΠΑΣΑΔ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση