Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καθηγητής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Η crème de la crème, το καζάν ντιπί και η crème brûlée ή αλλιώς, όταν οι πολιτικοί μας εμπνέουν…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καθηγητής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: Η crème de la crème, το καζάν ντιπί και η crème brûlée ή αλλιώς, όταν οι πολιτικοί μας εμπνέουν… – Αρθρο.

Καθηγητής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης – Αρθρο

Ακολουθεί άρθρο του Καθηγητή Τμ. Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ και Μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης ΑΠΘ Γρηγόρη Ζαρωτιάδη αναφορικά με τις πρωτοβουλίες των αρμοδίων Υπουργείων στο τομέα της Παιδείας και της Υγείας.

Η crème de la crème, το καζάν ντιπί και η crème brûe

ή αλλιώς, όταν οι πολιτικοί μας εμπνέουν…

 Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Καθηγητής Τμ. Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης ΑΠΘ

Λέξεις: 229

Οι πρωτοβουλίες των αρμοδίων Υπουργείων στο τομέα της Παιδείας και της Υγείας δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν και καμία ασυγκίνητο.

Αφενός η «σωτήρια» σύλληψη για τα επί χρήμασι απογευματινά χειρουργεία και αφετέρου οι ευφάνταστες σοφιστείες που επιστρατεύτηκαν για να ξεπεραστεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, όπως και οι διαβεβαιώσεις ότι τα «ιδιωτικά πανεπιστήμια» (οξύμωρο σχήμα λόγου από μόνο του) θα είναι ευαγή μη-κερδοσκοπικά ιδρύματα, αποτελούν κορυφαίες στιγμές και μνημείο της νεοφιλελεύθερης ευρηματικότητας!

Αν νομίζετε ότι οι ντόπιοι απολογητές του νεοφιλελεύθερου ξεπουλήματος των τελευταίων δημοσίων αγαθών είναι απλώς η crème de la crème της διεθνούς της εμπορευματοποίησης, κάνετε λάθος. Πρωτοτυπούν και ξύνουν τον πάτο του κοινωνικού καζανιού, καθιστάμενοι το καζάν ντιπί της.

Υπερασπιζόμενος κι εγώ λοιπόν την ιδιότητά μου ως κοινωνικός επιστήμονας δεν θα μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος από αυτήν τη σταυροφορία της απελευθερωτικής ιδιωτικοποίησης των πάντων. Συμβάλλω σε αυτήν τη θεάρεστη προσπάθεια ευελπιστώντας να εισακουστεί η πρότασή μου από τους λειτουργούς της Κυβέρνησης: ολοκληρώστε τη θεσμοθέτηση της νεοελληνικής καινοτομίας του φακελακίου. Μην μείνετε απλά στα πωλούμενα απογευματινά χειρουργεία – προχωρήστε ακάθεκτα θεσπίζοντας διαδικασίες πλειστηριασμού! Όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά!

Κι επειδή η πλάκα έχει νόημα όταν καταλήγει σε τόλμη, ας γίνουμε όλες κι όλοι η φλόγα που θα μετατρέψει την crème de la crème σε crème brûlée…

Πολίτες, φοιτήτριες και καθηγητές υπερασπιστείτε τα δημόσια αγαθά, συμμετέχετε αύριο στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

Βουλευτές υπερασπιστείτε τη Δημοκρατία και καταψηφίστε το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο.

Δείτε επίσης

Live-Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια: Συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή 

Απεργία 8 Μαρτίου 2024 για το ν/σ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την Ημέρα της Γυναίκας-Ανακοινώσεις ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ 

Αντεγκλήσεις στη Βουλή για τα περί διδάκτρων φοιτητριών και sugar daddies-Μακρή: “Σεξιστική η αναφορά” 

Φυλλάδια στο σπίτι του Υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη πέταξαν άγνωστοι-Καταδίκασαν το γεγονός όλα τα κόμματα 

Συνολικό θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή προσεχώς: Συναινέσεις ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας από τα κόμματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση