Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καθηγητής Μαγιορκίνης: Πάνω από 90% η πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία 7 Σεπτεμβρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καθηγητής Μαγιορκίνης: Πάνω από 90% η πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία 7 Σεπτεμβρίου – Εξετάζεται η γενικευμένη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Καθηγητής Μαγιορκίνης

Ο καθηγητής Υγιεινής και επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, κος Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε σήμερα 24.08.2020 στο κανάλι MEGA και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς:

Συγκεκριμένα είπε
  • Το plan A το οποίο έχει πάνω από 90% πιθανότητες να συμβεί, είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου όπως έχει προγραμματισθεί.
  • Υπάρχουν και τα plan B και plan C, τα οποία έχουν να κάνουν με το άνοιγμα των σχολείων να πάει μια εβδομάδα αργότερα, ή να γίνει τμηματικό άνοιγμα, εάν έχουμε αύξηση των διασωληνωμένων ή αυξημένη επιδημιολογική κινητικότητα.
Επίσης ο κος καθηγητής ανέφερε πως:
  • Αυτό που βιώνουμε είναι το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ηπιότερο όμως από το πρώτο, λόγω των ληφθέντων μέτρων.
  • Δεν βλέπουμε μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων και θανάτων.
Για τη χρήση της μάσκας είπε
  • Η επιβολή γενικευμένης χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, θα ήταν όχι γιατί μεταδίδεται πολύ ο ιός στους εξωτερικούς χώρους, αλλά για να αυξήσουμε την προσήλωση στη χρήση της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους.
Για επιβολή νέων μέτρων, εκτός της μάσκας, είπε
  • Μπορεί να δούμε τη δυνατότητα μείωσης της πυκνότητας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και καταστήματα εστίασης.
  • Ενδέχεται να προβούμε σε επιδιορθωτική κίνηση στην Αττική, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που σημειώθηκαν στο νομό το τελευταίο διάστημα.
  • Με το μέτρο της καλύτερης επιτήρησης, το οποιοδήποτε μέτρο θα διπλασιάσει την αποδοτικότητά του.
Δείτε το video

 Δείτε επίσης

Ανακοινώσεις έναρξης λειτουργίας εκπαιδευτικών δομών, Δευτέρα 24.08.2020, από την Υπουργό Ν. Κεραμέως
Προμήθεια μασκών από τους Δήμους και ζητήματα πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας σχολ. μονάδων σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Λειτουργία σχολικών μονάδων: Με το σύνολο των μαθητών-εκτεταμένη χρήση μάσκας-διαφορετικά διαλείμματα-Ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ

Δείτε επίσης

 10 μέτρα για ασφαλές άνοιγμα σχολείων: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ
Δηλώση Τζούφη: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση