Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καθυστέρηση στη διαδικασία μόνιμων διορισμών Δευτεροβάθμιας Γενικής και στις προσλήψεις αναπληρωτών βλέπει η ΠΕΑΔ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καθυστέρηση στη διαδικασία μόνιμων διορισμών Δευτεροβάθμιας Γενικής και στις προσλήψεις αναπληρωτών βλέπει η ΠΕΑΔ – Ενημέρωση μετά από συνάντηση με το ΑΣΕΠ.

Καθυστέρηση στη διαδικασία μόνιμων διορισμών Δευτεροβάθμιας

Οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης της Προκήρυξης 2ΓΕ/2023 δεν είναι ακόμα έτοιμοι και υπολογίζεται πως θα σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας την εβδομάδα μεταξύ 19 με 23 Αυγούστου 2023, σύμφωνα με Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ), μετά από τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ.  με εκπρόσωπο του ΑΣΕΠ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι διαδικασίες των μόνιμων διορισμών για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γενικής Αγωγής θα καθυστερήσουν και το ίδιο ενδεχομένως θα συμβεί και για τις προσλήψεις των αναπληρωτών της Α’ φάσης, σύμφωνα πάντα με την Πανελλήνια Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ).

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΕΑΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

– ️Μετά από τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) με εκπρόσωπο του Α.Σ.Ε.Π. ενημερωθήκαμε πως οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 2ΓΕ/2023 δεν είναι ακόμα έτοιμοι και υπολογίζεται πως θα σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας την εβδομάδα μετά τον 15 Αύγουστο, δηλ. κάπου ανάμεσα στις 19 με 23 Αυγούστου.

– ️Παρά τις επανειλημμένες αντιρρήσεις μας για αυτή την καθυστέρηση και τις αιτιολογημένες διατυπώσεις μας για τα προβλήματα που αυτή θα επιφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία δυνατότητα επίσπευσης των διαδικασιών ελέγχου των ενστάσεων.

– Με βάση τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως οι διαδικασίες των μόνιμων διορισμών για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γενικής Αγωγής θα καθυστερήσουν. Το ίδιο ενδεχομένως θα συμβεί και για τις προσλήψεις των αναπληρωτών της Α’ φάσης.

– ️Συνάδελφοι, βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Μεταφέρουμε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ευελπιστούμε πως μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα βρίσκονται όλοι οι συνάδελφοι στα σχολεία τους, εφόσον το Υπουργείο Παιδείας ενδιαφέρεται πραγματικά για τη στελέχωση των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας με εκπαιδευτικό προσωπικό!

Από το Δ.Σ.

ΠΕΑΔ

Δείτε επίσης

Δείτε την πρόβλεψη κατανομής των 10.000 διορισμών ΕΔΩ

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για διορισμούς-νέες οργανικές-Μεταθέσεις-Τι περιμένουμε από εδώ και πέρα 

Οργανικά κενά ΕΑΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά κλάδο/ειδικότητα και περιοχή, για διορισμούς 

Οργανικά κενά Δευτεροβάθμιας 2024: Σύνολο 3.450-Τα 2.621 στη Γενική εκπ/ση και τα 829 στην ΕΑΕ 

Χαρτογράφηση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: Αριθμητικά δεδομένα μαθητών-εκπ/κών-σχολ. μονάδων

Πότε έχουν δικαίωμα μετάθεσης στη γενική οι διορισθέντες εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή το 2020 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση