Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καθυστερούν οι μεταθέσεις εκπ/κών για να συμπεριληφθούν νέες οργανικές, όμως τι θα γίνει με τις οργανικές του ΕΕΠ-ΕΒΠ;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καθυστερούν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών για να συμπεριληφθούν νέες οργανικές, όμως τι θα γίνει με τις νέες οργανικές του ΕΕΠ-ΕΒΠ; – Ενημέρωση.

Καθυστερούν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Οι Μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ολοκληρωθούν τέλος Μαρτίου ή τις πρώτες μέρες του Απριλίου 2024, σύμφωνα με ενημέρωση του Αιρετού του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Νίκου Φασφαλή, καθότι πρόθεση του Υπουργείου, όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, είναι να υλοποιηθεί το αίτημά να συμπεριληφθούν στον υπολογισμό των κενών και οι νέες οργανικές θέσεις όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Ο Αιρετός επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση της θέσης του Κλάδου για τη νομοθέτηση των νέων οργανικών θέσεων για όλους.

Τι θα γίνει με τις νέες οργανικές του ΕΕΠ-ΕΒΠ;

Μετά όλα αυτά καλό θα ήταν το ΥΠΑΙΘΑ να ενημερώσει τι θα γίνει με τη  διάταξη που αφορά στη σύσταση των νέων 1.555 οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ με την κατανομή αυτών ανά κλάδο, η οποία είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘΑ «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», όταν αυτό ήταν να τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση και για άγνωστο λόγο απεσύρθη την τελευταία στιγμή.

UPDATE

Υπουργείο Παιδείας: Οτι θα ισχύσει για τις νέες οργανικές των εκπαιδευτικών θα ισχύσει και για το ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Αιρετού

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ!!!

ΜΕΤΑΘΈΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ Π.Ε 2024

Σημαντική εξέλιξη!

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Θέλω να σας ενημερώσω ότι οι Μεταθέσεις των συναδέλφων Εκπαιδευτικών της Π.Ε θα ολοκληρωθούν τέλος Μαρτίου ή τις πρώτες μέρες του Απρίλη 2024.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην πρόθεση του Υπουργείου, όπως μας ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ, να υλοποιήσει το αίτημά μας να συμπεριληφθούν στον υπολογισμό των κενών και οι νέες οργανικές θέσεις όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων!

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του Κλάδου θεωρώ ότι η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει με την υλοποίησή της, πέρα από την προσωπική ικανοποίηση που νιώθω για τη συμβολή μου, δικαίωση της θέσης του Κλάδου για τη νομοθέτηση των νέων οργανικών θέσεων για όλους.

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

Δείτε επίσης

Η διάταξη με τις 1.555 νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ και την κατανομή ανά κλάδο 

Προσλήψεις 130 εκπαιδευτικών Α/θμιας (54) και Β/θμιας Εκπαίδευσης (76) για το 2023-24

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Σωτήρης σε

    Πότε ανακοινώθηκε πρόθεση ίδρυσης νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών (ειδικής; σε όλες τις ειδικότητες ) και δεν το πήρα είδηση;
    ΥΣ1 Στα ΕΕΕΕΚ από ότι είδα στην πρόσφατη εγκύκλιο οι οργανικές αποφασίζονται κρυφά καθώς δεν κοινοποιούν τα κριτήρια όπως στην Γενική στην ίδια εγκύκλιο προς τις διευθύνσεις για τα οργανικά κενά.
    ΥΣ2 Στο twitter δεν μπορείτε να βάζετε με αυτόματο τρόπο τις ειδήσεις;

Γράψτε μία απάντηση