Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καθολικό lockdown στην Αττική από μεθαύριο στις 06:00: Κλείνουν τα σχολεία-Διάγγελμα Μητσοτάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Καθολικό lockdown στην Αττική από μεθαύριο Πέμπτη 11.02-Πιθανά έως 28 Φεβρουαρίου-Κλείνουν όλα τα σχολεία, το λιανεμπόριο, οι εκκλησίες, τα κομμωτήρια κ.α. – Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:30.
lockdown στην Αττική
Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο κανάλι MEGA, περατώθηκε η σύσκεψη των ειδικών περί τον κορονοϊό, οι οποίοι εισηγούνται καθολικό lockdown πιθανά από μεθαύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στην Αττική.
Η διάρκειά του lockdown θα είναι έως τουλάχιστον τις 28 Φεβρουαρίου και τα μέτρα θα ισχύσουν πιθανά από μεθαύριο το πρωί στις 6:00.
Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίες μένει να υιοθετηθούν από την Κυβέρνηση, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα κλείσουν από μεθαύριο, όπως το λιανεμπόριο, οι εκκλησίες, τα κομμωτήρια κ.λ.π.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοίνωση των μέτρων για την Αττική με διάγγελμα του στις 19:30.
Τα μέτρα θα εξειδικευθούν αύριο από τους αρμόδιους Υπουργούς και αναφορικά με την Θεσσαλονίκη και την Πάτρα θα υπάρξει συζήτηση των ειδικών επίσης αύριο Τετάρτη 10.02.2021.
Υπενθυμίζουμε πως

λίγο πριν στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως θα εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την εισήγησή του.

Συγκεκριμένα ο κος Κικίλιας είπε:

“Είμαι προβληματισμένος και ανήσυχος. Οι αναλύσεις που παίρνω από τις επιτροπές των ειδικών επιδημιολόγων-λοιμωξιολόγων είναι τέτοιες που δείχνουν ότι έρχεται και στην χώρα μας το τρίτο κύμα πανδημίας κορονοϊού”.

“Τα κρούσματα αφορούν αυτή τη στιγμή την Αττική των 5 εκατομ. κατοίκων και τα στοιχεία είναι τα εξής:

ΕΚΑΒ-Διασωληνωμένοι

“Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 06.02 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 07.02 – 245, 0.0/2 – 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα”.

ΕΟΔΥ-Κρούσματα σε ηλικίες 0-9

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ κι αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί είναι ένα νέο στοιχείο, την περίοδο 24.01 έως 30.01 είχαμε σημαντική αύξηση 11% στο ποσοστό των κρουσμάτων ηλικιακού εύρους 0-9 ετών. 435 θετικά παιδιά στα 6.676 κρούσματα, έναντι 297 στην προηγούμενη περίοδο.

Αριθμός νοσηλευομένων

Το 71% των ΜΕΘ στην Αττική έχουν ήδη καλυφθεί έναντι 62% την προηγούμενη εβδομάδα. Σύνολο νοσηλευόμενων covid έχουμε 1.899 έναντι 1.594 την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά από αυτή την εικόνα

αν και σήμερα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι τέτοια η εισήγησή μου στην Επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο, δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου που θα φέρει σύντομα αποτελέσματα”.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

Κικίλιας: Εισήγηση για καθολικό lockdown-Αύξηση κρουσμάτων παιδιών 0-9 ετών-71% η πληρότητα ΜΕΘ Αττικής

Δείτε επίσης

Διευκρινίσεις δικαιολόγησης απουσιών μαθητών που συνοικούν με άτομα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα
ΦΕΚ: Τηλεκπαίδευση για μαθητές που συνοικούν με άτομα αυξημένου κινδύνου μετά από κρίση Επιτροπής
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας σχολικών μονάδων A/θμιας και B/θμιας | ΦΕΚ
Πρωϊνές ώρες η τηλεκπαίδευση στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Βασίλης Βούγιας

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. konstantina D. σε

    H εκδίκηση για τους ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ στην ειδική αγωγή …. Γιατί τόσον καιρό διερωτόμαστε γιατί….?? ΓΙΑ ΑΥΤΌ!!

Γράψτε μία απάντηση