Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

KEAT: Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
KEAT: Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – “Η προσπάθεια για την εξασφάλιση ενός προσβάσιμου μέλλοντος είναι ευθύνη όλων”.

KEAT

Δελτίο Τύπου από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών (KEAT)

28/11/19

3 Δεκεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία υπάρχει για να αναγνωρίσουμε ότι  περιβαλλοντικά και κοινωνικά εμπόδια υπάρχουν για τα άτομα με αναπηρίες και πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου αυτά να ξεπεραστούν.

Προσβλέπουμε σ’ ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα κτίριο χωρίς να χρησιμοποιούν σκάλες, που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ράμπα στην παραλία, που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ισότιμη εκπαίδευση ή που μπορούν να εργαστούν χωρίς το φόβο των διακρίσεων.

Η προσπάθεια για την εξασφάλιση ενός προσβάσιμου μέλλοντος είναι ευθύνη όλων.

Καταρρίπτοντας τα εμπόδια, θα εξαλείψουμε την αναπηρία.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών επιδιώκει τη μείωση των συνεπειών της οπτικής αναπηρίας, τις ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή, επιθυμώντας πάντα την προαγωγή μιας κοινωνίας που λειτουργεί με τις αρχές του σεβασμού, της αποδοχής και της αλληλεγγύης και θεωρώντας τη διάκριση λόγω αναπηρίας, παραβίαση της εγγενούς αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του ατόμου.

Στις 3 Δεκεμβρίου:
  • Το ΚΕΑΤ Αθήνας συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα, επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, στην καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων, στην αναγκαιότητα σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας. (Αίθουσα Jacqueline de Romilly, Α. Παπανδρέου 37, ώρα 10.00.)
  • Το ΚΕΑΤ Θεσ/νικης οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε σχολεία του Νομού Θεσ/νικης και άλλων όμορων νομών.

_________________

Δείτε επίσης

Επιστολή ΕΣΑμεΑ σε Υπουργό Παιδείας: Ανάγκη η συμπεριληπτική εκπαίδευση
Αδειες ΑμεΑ: Τι δικαιούνται εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Κατανομή μαθητών ΑμεΑ σχολείων ΠΕ και ΔΕ | Νομοθεσία
Το παιχνίδι UNO διαθέσιμο και σε Braille
Συνάντηση ΕΣΑμεΑ με Γεραπετρίτη: Με πολλαπλά μηνύματα
Μετεγγραφές κατ’ εξαίρεση: Αιτήσεις από 27/11 έως 10/12/2019
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση