Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΚΕΔΑΣΥ: Οργανικά τοποθετημένοι και προσληφθέντες αναπληρωτές ανά ειδικότητα-Αριθμός ανά ΠΔΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΚΕΔΑΣΥ: Οργανικά τοποθετημένοι και προσληφθέντες αναπληρωτές ανά ειδικότητα-Αριθμός ανά ΠΔΕ-Περιοχές αρμοδιότητας-Παράθεση στοιχείων.

ΚΕΔΑΣΥ – Παράθεση στοιχείων

Σε παράθεση στοιχείων αναφορικά με τα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή. Συγκεκριμένα παρατέθηκαν στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των ΚΕΔΑΣΥ ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ΠΔΕ), τις περιοχές αρμοδιότητας τους, τον αριθμό των οργανικά τοποθετημένων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) ανά ειδικότητα και τον αριθμό των προσληφθέντων αναπληρωτών μελών ΕΕΠ για το 2022-23 ανά ειδικότητα επίσης.

Αναλυτικά

Με το άρθρο 11 του ν. 4823/2021 (Α΄ 136), τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) που ιδρύθηκαν με την παρ. 1 του Ν. 4547/2018(Α΄ 102) μετονομάστηκαν σε Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.).

Αριθμός ΚΕΔΑΣΥ ανά ΠΔΕ

Όπως προκύπτει από την παρ. 1 του άρθρου 13 του ίδιου νόμου, ο αριθμός των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ανέρχεται σε 71 ανά την επικράτεια, εκ των οποίων

 • 5 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης,
 • 13 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής,
 • 4 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου,
 • 4 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας,
 • 4 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας,
 • 4 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου,
 • 4 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας,
 • 4 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων,
 • 10 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,
 • 4 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης,
 • 5 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου,
 • 5 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και
 • 5 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Περιοχή αρμοδιότητας των ΚΕΔΑΣΥ

Στην παρ. 2 του άρθρου 13 του Ν. 4823/2021 ορίζεται ότι η περιοχή αρμοδιότητας των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. εκτείνεται στην περιοχή αρμοδιότητας των αντίστοιχων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αν στην ίδια περιοχή λειτουργούν περισσότερα από ένα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., η περιοχή αρμοδιότητάς τους καθορίζεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 29 του ίδιου νόμου.

Οργανικά τοποθετημένα μέλη ΕΕΠ ανά ειδικότητα 

Στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. είναι οργανικά τοποθετημένα 207 μόνιμα μέλη ΕΕΠ ανά την επικράτεια, εκ των οποίων 28 ΠΕ21 (Λογοθεραπευτές), 89 ΠΕ23 (Ψυχολόγοι), 1 ΠΕ24 (Παιδοψυχίατρος), 8 ΠΕ28 (Φυσικοθεραπευτές), 5 ΠΕ29 (Εργοθεραπευτές), 75 ΠΕ30 (Κοινωνικοί Λειτουργοί) και 1 ΠΕ31 (Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Τυφλών).

Αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ στα ΚΕΔΑΣΥ

Ο αριθμός των προσλήψεων μελών ΕΕΠ στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ανέρχεται σε 780. Συγκεκριμένα, έχουν προσληφθεί 82 ΠΕ21 (Λογοθεραπευτές), 316 ΠΕ23 (Ψυχολόγοι) 20 ΠΕ28 (Φυσικοθεραπευτές), 43 ΠΕ29 (Εργοθεραπευτές) και 319 ΠΕ30 (Κοινωνικοί Λειτουργοί).

Γενικότερα στοιχεία διορισμών και προσλήψεων

Μόνιμοι διορισμοί τα τελευταία 3 χρόνια

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ 5.929 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (4.489 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και 1.440 μέλη Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής), καθώς και 18.908 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που διενεργήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια ανέρχεται σε 24.837.

Προσλήψεις αναπληρωτών το 2022-23

Για το σχολικό έτος 2022-2023 έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά στη Γενική Αγωγή και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση 44.632 προσλήψεις, εκ των οποίων 7.368 μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση μαθητών από ΚΕΔΑΣΥ: Διαδικασία παραπομπής | Εγγραφο 

Απαντήσεις για την εισαγωγική επιμόρφωση από την ομάδα εργασίας της πράξης για το θέμα των ΚΕΔΑΣΥ και του βαθμού

Υπολογισμός μισθοδοσίας 2023 εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, μονίμων και αναπληρωτών

Νέοι αξιολογικοί πίνακες Γενικής: Εως τέλος Μαΐου 2023 ζήτησε το Υπ. Παιδείας από το ΑΣΕΠ να έχει περατωθεί η διαδικασία

ΑΔΕΔΥ-διεκδίκηση ΜΚ 2016-1017: Πίσω από την αίτηση “κρύβονται” δικηγορικά γραφεία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση