Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεφαλίδου προς Κεραμέως: Γονείς, μαθητές, εκπ/κοί σήκωσαν μόνοι το βάρος της ανεπάρκειας του ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεφαλίδου προς Κεραμέως: “Καλά κάνετε και ευχαριστείτε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς γιατί μόνοι και έρημοι σήκωσαν όλο το βάρος της ανεπάρκειας του Υπουργείου Παιδείας”

Η Χαρά Κεφαλίδου, Bουλευτής Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης της Επίκαιρης Επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, απευθυνόμενη στην κα Υπουργό τόνισε:

“Κάνετε πάρα πολύ καλά που ευχαριστείτε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς

γιατί μόνοι και έρημοι σήκωσαν όλο το βάρος της ανεπάρκειας του Υπουργείου Παιδείας. Το ότι κατόρθωσαν τα σχολεία να μην κλείσουν, να μην καταρρεύσουν δεν οφείλεται στην κυβέρνηση αλλά στην ελληνική κοινωνία, που έτσι κι αλλιώς είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για τα παιδιά της”.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι:

“Περιμέναμε, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, απαντήσεις που τελικά όμως δεν πήραμε. Λέτε ότι τα κάνατε όλα σωστά, τότε γιατί τα παιδιά ξέχασαν να διαβάζουν, οι τελειόφοιτοι του Πανεπιστημίου δεν μπορούσαν να κάνουν διπλωματικές και πρακτική άσκηση, χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός ΑΕΙ, τα περιφερειακά Πανεπιστήμια βιώνουν έναν αιφνίδιο θάνατο;”.

Η Bουλευτής τέλειωσε την τοποθέτησή της αναφέροντας ότι:

“Οι μέρες πέρασαν, τα σχολεία άνοιξαν, φροντίστε τουλάχιστον στον ελάχιστο χρόνο που απομένει μέχρι τον Χειμώνα να μην τον ροκανίσετε με άλλες ανακοινώσεις χωρίς περιεχόμενο. Οργανώστε επιτέλους και υλοποιείστε ένα πρόγραμμα που θα κρατήσει Σχολεία και Πανεπιστήμια Ανοιχτά, Λειτουργικά και κυρίως Ασφαλή”.

Δείτε σχετικά

Κεραμέως προς αντιπολίτευση: “Στηρίξτε τον εμβολιασμό και τη δια ζώσης εκπαίδευση”

Δείτε επίσης

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 24.09.2021
Εγγραφές-μετεγγραφές μαθητών: Από 16.09 απαιτείται η συναίνεση και των 2 γονέων και κηδεμόνων
Εμβολιασμός μαθητών: Ενημερωτική εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας με τις κες Θεοδωρίδου-Παπαευαγγέλου
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή: Μέχρι πότε έχει ισχύει και μέχρι πότε πρέπει να προσκομισθεί στο σχολείο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση