Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεφαλίδου για εκπαιδευτικά προγράμματα: “Όταν η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις, ένα “Συγνώμη λάθος” αρκεί;”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεφαλίδου για εκπαιδευτικά προγράμματα: “Όταν η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις, ένα “Συγνώμη λάθος” αρκεί;”-Ανακοίνωση για τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης.

Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Δράμας του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Χαράς Κεφαλίδου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Διαδικασίες Έγκρισης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σχολείων, ανύπαρκτος ο έλεγχος ποιότητας περιεχομένου στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δημόσιου Σχολείου;” συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση απάντησε η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζέττα Μακρή. και η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κα Χαρά Κεφαλίδου εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν έλαβε καμία απάντηση για το γενικότερο ζήτημα της αξιοπιστίας, της διαφάνειας, του ελέγχου και της εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις διαδικασίες έγκρισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Συμπερασματικά, σύμφωνα με την κα Κεφαλίδου

όταν η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις, ζητά ένα “συγνώμη λάθος”, διαβάζει το θεσμικό πλαίσιο και πάει παρακάτω συνεχίζοντας το λάθος”.

Δείτε την Ανακοίνωση της Βουλευτού του ΚΙΝΑΛ
 “Όταν η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις, ένα “Συγνώμη λάθος” αρκεί;”

Σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής για το φιάσκο με τα «εκπαιδευτικά προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας και αμφισβητούμενης διαφάνειας που εγκρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας, αυτή ήταν η επίσημη απάντηση του ΥΠΑΙΘ : “ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ!”.

Καμία απάντηση για το γενικότερο ζήτημα της αξιοπιστίας, της διαφάνειας, του ελέγχου και της εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις διαδικασίες έγκρισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προορίζονται για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Η βουλευτής κατά τη συζήτηση τόνισε την αποστολή του σχολείου:

για την εκπαίδευση, τη μόρφωση και την καλλιέργεια των παιδιών μας, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι, σκεπτόμενοι ελεύθεροι πολίτες, σημειώνοντας ότι τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο δωρεάν διαφημιστικής καμπάνιας κανενός, ούτε ιδεολογικής κατήχησης.

Σε συνέχεια της παραδοχής από την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας ότι ήταν μία άτυχη και άδικη στιγμή για το ΙΕΠ, υποστηρίζοντας ότι τέτοια προγράμματα έχουν εγκριθεί και από προηγούμενες ηγεσίες του ΥΠΑΙΘ, η  βουλευτής σχολίασε ότι : «τα λάθη του παρελθόντος είναι για να διορθώνονται όχι για να αναπαράγονται».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε

με την τοποθέτηση της Υφυπουργού και την έγνοια του ΥΠΑΙΘ για τη δυνατότητα συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα φορέων της κυβέρνησης με παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα και την επισήμανση της Χαράς Κεφαλίδου της σημασίας της  εκπαίδευσης για τον τόπο : «Η Εκπαίδευση είναι Εθνική υπόθεση, δεν είναι ούτε ενός κόμματος, ούτε μιας Υπουργού, ούτε μιας τετραετίας. Η κυνική παραδοχή των παραλείψεων δεν αρκεί!».

Συμπέρασμα:

Όταν η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις, ζητά ένα “συγνώμη λάθος”, διαβάζει το θεσμικό πλαίσιο και πάει παρακάτω συνεχίζοντας το λάθος.

Μαζί με τα άλλα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα σήμερα,

παραμένει η μεγάλη απορία: Αυτές είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας; Αν θα παρέχεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στα σχολικά εκπαιδευτικά Προγράμματα επιχειρήσεις υπουργών;

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ΕΔΩ 

Δείτε σχετικά
Δείτε ακόμη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση