Σάββατο, 22 Μαρτίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κενά αναπληρωτών Α Φάσης: Πίνακες και εκτιμήσεις για προσλήψεις ανά Πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κενά αναπληρωτών Α Φάσης: Πίνακες και εκτιμήσεις για προσλήψεις ανά Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2023-24 – Από τον χρήστη Πατρέας/PDE.

Κενά αναπληρωτών Α Φάσης

Τα κενά για την Δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), την Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση και την Πρωτοβάθμια Γενική Εκπαίδευση, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2023-24 και οι οποίες θα ανακοινωθούν από το ΥΠΑΙΘΑ αύριο Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, κοινοποίησε ο “Πατρέας” στο forum pde.

Επίσης κοινοποίησε τις εκτιμήσεις του αναφορικά με τις προσεχείς προσλήψεις αναπληρωτών ανά Πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Αναλυτικά
Α. Κενά Α Φάσης

Β. Εκτιμήσεις προσλήψεων ανά Πρόγραμμα

Ανά πρόγραμμα στην Α’ Φάση εκτιμώ τα ακόλουθα:

ΕΚΠ01
Υποστήριξη Λειτουργίας Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Επέκταση της Λειτουργίας του : 2500 (κάλυψη σχεδόν 100%)
Υποστήριξη Λειτουργίας Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Επέκταση της Λειτουργίας του : 2100 ΠΕ70 και 4400+ “Ειδικότητες” (κάλυψη περίπου 90%)

ΕΚΠ02
Αναδιαμόρφωση και υποστήριξη των Τάξεων Υποδοχής και ΔΥΕΠ, σχολικά έτη 2023-2026 : 0
Υποστήριξη ενιαίας συστηματικής φοίτησης και συμπερίληψης στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΣΜΕΑΕ & ΤΕ), σχολικά έτη 2022-2026 : 3500-
Ενισχυτική Διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση : 0
Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού : 0 (Σ.Σ. πάντως αυτό το πρόγραμμα από 400 πιστώσεις πέρυσι, θα έχει +300 φέτος, αλλά από 1/10 και μετά)
Υποστήριξη εγγραμματισμών και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Σ.Σ. Αυτό που ξέραμε ως Μ.Ν.Α.Ε.) : 0

ΕΚΠ03
Εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στην προσχολική εκπαίδευση : 700
Υποστήριξη Αναβάθμισης της Μουσικής Εκπαίδευσης των Μουσικών Σχολείων : 300
Υποστήριξη Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για μαθητές : 0

1α) Παράλληλη Στήριξη : 10000
1β) Στήριξη από Σχολικό Νοσηλευτή, Στήριξη από ΕΒΠ : 2000
2) ΚΕΔΑΣΥ και ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ : 2000

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ : 6000+ με πλήρη κάλυψη των ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ και ποσοστιαία στα ΓΕΝΙΚΗΣ (διαφορετικά ανά ειδικότητα, υψηλότερα σε ΠΕ02/ΠΕ03/ΠΕ04, χαμηλότερα στις λοιπές ειδικότητες)

Δείτε επίσης

Προγράμματα ΕΣΠΑ-προσλήψεις αναπληρωτών: Ποιοι προσλαμβάνονται και που-Τι πρέπει να κάνουν οι Διευθυντές 

Αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης αναπληρωτών: Η διαδικασία από εδώ και πέρα 

Αιτήσεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023: Ανά Φάση και κλάδο οι περσινές προσλήψεις-Τα λειτουργικά κενά 

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Οδηγός νέου αναπληρωτή: Γενικές οδηγίες-Πριν και μετά την πρόσληψη-Προς την απόλυση 

Παράλληλη Στήριξη 2023: Για “Πρόγραμμα Εξοικονομώ” κατηγορούν εκπαιδευτικοί το Υπουργείο Παιδείας

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply