Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κενά εκπαιδευτικών πάνω από 5.000 στα σχολεία της χώρας: Αναφορά στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κενά εκπαιδευτικών πάνω από 5.000 στα σχολεία της χώρας: Αναφορά στη Βουλή από τη Βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής κα Χαρά Κεφαλίδου.

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς την Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, βάσει σχετικών δημοσιευμάτων στον Τύπο και αναφορών από σχολικές μονάδες όλης της χώρας, επισημαίνοντας ότι, αν και φτάσαμε στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της χώρας είναι πάνω από 5.000.

Δείτε την Αναφορά

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Χιλιάδες τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας

 Δημοσιεύματα στον Τύπο και αναφορές από σχολικές μονάδες όλης της χώρας, επισημαίνουν ότι, αν και φτάσαμε στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία είναι πάνω από 5.000.

Στον δε νομό Δράμας

τα κενά στην Α’ Βάθμια και Β’ Βάθμια  Εκπαίδευση είναι πάνω από 60 σε εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Δεν έχουν στελεχωθεί καθόλου τα τμήματα ένταξης, διότι υπάρχουν κενές 11 θέσεις Δασκάλων και 2 Νηπιαγωγών. Επίσης υπάρχουν κενές 2 θέσεις νηπιαγωγών για παράλληλη στήριξη καθώς και 2 θέσεις αγγλικών μειωμένου ωραρίου.

Η κατάσταση αυτή,

με τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και ειδικότερα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και τους μαθητές με σοβαρές ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες, σε όλη την επικράτεια, έχει προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και στον νομό Δράμας με αποτέλεσμα την ατελή και υποβαθμισμένη λειτουργία τους.

Μετά τα ανωτέρω,

σας επισυνάπτω σχετικά δημοσιεύματα καθώς και ζητώ να προβείτε στις άμεσες και απαραίτητες ενέργειες πλήρωσης των κενών για την ομαλή, εύρυθμη, ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

 Χαρά Κεφαλίδου

Δείτε επίσης

Αναφορά στη Βουλή για την Παράλληλη Στήριξη επιστολή του Συλλόγου η “Η Αγία Σκέπη”
Αντισεισμικός έλεγχος σχολείων: Αμεση διενέργεια ζητείται με Ερώτηση στη Βουλή του ΚΙΝΑΛ
Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας edupass σε Διευθυντές σχολείων και ΑΕΙ-Πως γίνονται οι δηλώσεις
Ενταξιακή Εκπαίδευση: Δημιουργία Οδηγού-Πρότυπα έντυπα ΚΕΔΑΣΥ-Διαδικασίες ομαλής Μετάβασης
Ερώτηση για μετεγγραφές αδελφών προπτυχιακών φοιτητών, στη Βουλή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση