Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής: Ερώτηση στη Βουλή από 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής: Ερώτηση στη Βουλή από 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία

Ερώτηση προς την Yπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατέθεσαν 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με τα κενά εκπαιδευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, έπειτα από πρωτοβουλία των Τομεαρχών Παιδείας Νίκου Φίλη, Μερόπης Τζούφη και της Βουλευτού Κιλκίς Ειρήνης Αγαθοπούλου.

Οπως αναφέρουν οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς του υπουργείου Παιδείας αποτυπώνεται -μεταξύ άλλων- και στην αδυναμία κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών τόσο στη γενική εκπαίδευση, όσο και στην ειδική αγωγή.

Επίσης τονίζουν πως

ενώ η καταγραφή των κενών έχει ολοκληρωθεί, αποτυπώνοντας τις σημαντικές ελλείψεις στην Παράλληλη Στήριξη και στις Τάξεις Υποδοχής των Δημοτικών ήδη από το Σεπτέμβριο, το Υπουργείο Παιδείας δεν προχωρά στην κάλυψη των θέσεων παρά το γεγονός ότι οι πιστώσεις είναι διαθέσιμες μέσω του ΕΣΠΑ.

Ακόμα,

οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως λόγω των χιλιάδων κενών, το Υπουργείο Παιδείας μετέφερε εκπαιδευτικούς από τα Τμήματα Ένταξης στα Ειδικά Σχολεία, αφήνοντας τις θέσεις τους κενές και δημιουργώντας νέα κενά.

Στο πλαίσιο αυτό,

ζητούν εξηγήσεις από την αρμόδια Υπουργό για τους λόγους που δεν έχει καλύψει τα κενά των εκπαιδευτικών, καθώς και σαφές χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών στην ειδική, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την παράλληλη στήριξη και τις τάξεις υποδοχής.

Δείτε σε μορφή pdf την Ερώτηση Χιλιάδες τα κενά στην ειδική και γενική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Δείτε επίσης

Επιστολή διαμαρτυρίας για διορισμούς Δ φάσης
Προσλήψεις Παράλληλης Στήριξης: Επιστολή αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Εκθεση Πισσαρίδη για Εκπαίδευση: Αξιολόγηση-Επίτευξη στόχων και χρηματοδότηση-Ολοήμερο-Προσχολική
Σχολεία πρόσληψης Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών | Νέο ΦΕΚ
Προσλήψεις Ψυχολόγων ΕΠΑΛ 2020-21: 220 στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση