Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κενά Φιλολόγων ειδικής-Κόπτσης: Δεν συνάδουν με αυτά του ΥΠΑΙΘ-Β Φάση τέλος εβδομάδας-Αντιδράσεις Πρωτοβουλίας Φιλολόγων 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Κενά Φιλολόγων ειδικής-Κόπτσης: Δε συνάδουν με αυτά του ΥΠΑΙΘ-Β Φάση προσλήψεων τέλος εβδομάδας-“Τρέχουν” τα Τμήματα Ενταξης προσεχώς – Αντιδράσεις από Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ.
Κενά Φιλολόγων ειδικής-Κόπτσης
Σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Σπύρου Παπαδάκη και του ElladaFM αναφέρεται ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Φιλολόγων ΕΑΕ, σύμφωνα με το οποίο ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ  κος Αλέξανδρος Κόπτσης αμφισβητεί τα κενά που δημοσιεύθηκαν εχθές Δευτέρα 26.09.2022 από την Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ, καθώς, όπως δήλωσε, “δε συνάδουν με αυτά του ΥΠΑΙΘ”.
Η Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ επιμένει πως τα κενά είναι 438, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οι νομοί της Αχαΐας, της Δ΄ Δωδεκανήσου, της Λακωνίας, της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως και αυτά των ΚΕΔΑΣΥ. Επομένως τα κενά είναι πάνω από 500.
Αναφορικά με άλλες ειδήσεις που προκύπτουν από το ρεπορτάζ είναι ότι:
  • Η Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών θα πραγματοποιηθεί στο τέλος αυτής της εβδομάδας, ενώ το ΥΠΑΙΘ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τις αρχές της επομένης.
  • Το ΥΠΑΙΘ δεσμεύτηκε και για τα νέα Τμήματα Ένταξης με τη διαδικασία να “τρέχει” προσεχώς.

Κενά Φιλολόγων ειδικής-Κόπτσης – Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Φιλολόγων ΕΑ

Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ (27/09/2022) του Σπύρου Παπαδάκη και του ElladaFM το Υπουργείο Παιδείας και πιο συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας κος Αλέξανδρος Κόπτσης αμφισβητεί τα κενά που δημοσιεύσαμε χθες, καθώς, όπως δήλωσε, “δε συνάδουν με αυτά του ΥΠΑΙΘ”.
Ωστόσο, ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων Ειδικής αγωγής ξεκαθαρίζουμε ότι τα κενά είναι φρέσκα-φρέσκα! Δεν απορρέουν από κανένα πόρισμα! Εμείς με επιμονή και υπομονή καταγράψαμε τα κενά ένα-ένα καλώντας στο τηλέφωνο μία-μία τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή και την Δευτέρα!! Το ΥΠΑΙΘ αυτή την φορά δεν μπορεί να ελίσσεται, είναι αδύνατο να μάς διαψεύσει!! Γιατί εμείς γνωρίζουμε τα κενά, ενώ οι ιθύνοντες τα μαγειρεύουν!!! Εμείς είμαστε σε θέση να βγάζουμε τόσο τα δικά μας πορίσματα όσο και τα ποσοστά ανευθυνότητας του ΥΠΑΙΘ! Εσείς αντέχετε την πρόκληση να κάνετε το ίδιο;
Μάλιστα, όπως μετέφεραν από το Υπουργείο στον δημοσιογράφο του σταθμού ο αριθμός των κενών που βγάλαμε είναι πολύ μεγαλύτερος από τον δικό τους. Πλέον δεν αμφισβητούν μόνο εμάς, αλλά και τις ίδιες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ας το καταστήσουμε σαφές για άλλη μια φορά. Τα κενά είναι 438, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά οι νομοί της Αχαΐας, της Δ΄ Δωδεκανήσου, της Λακωνίας, της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως και αυτά των ΚΕΔΑΣΥ. Επομένως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους τα κενά είναι πάνω από 500. Γιατί τόσα χρόνια δεν τα δημοσιεύουν παρά τα επανειλημμένα αιτήματα των εκπαιδευτικών; Τι φοβούνται επιτέλους; «Κάπου ΩΠΑ» με την κοροϊδία και την υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να μας εξαγριώνουν περισσότερο. Ας το καταλάβουν.
Στις άλλες ειδήσεις που προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Σπύρου Παπαδάκη είναι ότι η Β΄ φάση προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος αυτής της εβδομάδας, ενώ το ΥΠΑΙΘ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τις αρχές της επομένης. Συνάμα, το ΥΠΑΙΘ δεσμεύτηκε και για τα νέα Τμήματα Ένταξης, τα οποία θα «τρέξουν» προσεχώς.
Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑ
Δείτε σχετικά
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση