Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κενά Γενικής Αγωγής και ποσοστό κενών ανά ειδικότητα σε σχέση με συνολικά κενά-Νέοι διορθωμένοι Πίνακες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κενά Γενικής Αγωγής εκπαιδευτικών και ποσοστό κενών κάθε ειδικότητας σε σχέση με συνολικά κενά: Νέοι διορθωμένοι Πίνακες του Βασίλη Τιμπλαλέξη.

Κενά Γενικής Αγωγής

Νέους Πίνακες με διορθωμένα κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Γενικής Αγωγής και ποσοστό κενών κάθε ειδικότητας σε σχέση με συνολικά κενά, κοινοποίησε ο εκπαιδευτικός Βασίλης Τιμπλαλέξης.

Το προλογικό σημείωμα του Β. Τιμπλαλέξη και οι νέοι Πίνακες
Διορθωμένα κενά ανά ειδικότητα

Η μέθοδος που ακολουθήθηκε την προηγούμενη φορά είναι ότι υπολογίστηκε το σύνολο των κενών ανά ειδικότητα, κάτι το οποίο είναι φυσικά εσφαλμένο όπως μου εξήγησαν συνάδελφοι.

Αυτό συμβαίνει διότι τα κενά αυτά προέκυψαν μετά τις μεταθέσεις, συνεπώς θα έπρεπε να υπολογιστούν και οι ειδικότητες που έχουν πλεόνασμα στο σύνολό τους αλλά παρουσιάζουν κενά σε επιμέρους νομούς.

Επιπλέον, αφαιρέθηκαν και τα πλεονάσματα των επιμέρους νομών από τις ειδικότητες που παρουσιάζουν κενά στο σύνολό τους.

Το λάθος αυτό δεν έγινε σκόπιμα, αλλά καθαρά λόγω άγνοιας (κάτι το οποίο φυσικά δεν μπορώ να αποδείξω).

Με τον ίδιο τρόπο όπως δεν γνώριζα και για την ύπαρξη οργανικών κενών στα μουσικά σχολεία και έσπευσα να το διορθώσω άμεσα όταν με ενημέρωσαν συνάδελφοι, έτσι και τώρα διορθώνω και έχω ζητήσει ήδη από όσες εκπαιδευτικές σελίδες το κοινοποίησαν να μην το ξανακάνουν, καθώς ήταν λανθασμένα τα δεδομένα.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι και το ίδιο το υπουργείο έχει κάνει πάμπολλες φορές λάθη.

Ενδεικτικά θα πω την ανακοινοποίηση των μεταθέσεων επειδή είχαν ξεχάσει τη Φλώρινα και την ανακοινοποίηση των διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε κάποια από τις ειδικές προσκλήσεις μέσα στη χρονιά (δύο περιπτώσεις που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό).

Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί η αναγκαιότητα σύστασης οργανικών θέσεων για τους συναδέλφους των ειδικοτήτων που εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στην Αθμια εκπαίδευση και έχουν ελάχιστες έως καθόλου οργανικές θέσεις.

Είναι αυτονόητο ότι τα ποσοστά της εικόνας θα μεταβληθούν, αλλά αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα που πρέπει να πραγματοποιηθεί.

Το λάθος μου αυτό όμως ανέδειξε και κάτι άλλο σημαντικό, τα κενά είναι πολύ περισσότερα απ’ ότι είχαν αρχικά υπολογιστεί.

Συγκεκριμένα, είναι 18.527 και ακόμα και αν γίνουν φέτος το καλοκαίρι και οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί, θα περισσεύουν 8.027 κενά.

Εύχομαι καλούς, δίκαιους διορισμούς.

__________________________

Πίνακες-Κενά Γενικής Αγωγής και ποσοστό κενών κάθε ειδικότητας σε σχέση με συνολικά κενά

Δείτε επίσης

Κατανομή προσλήψεων αναπληρωτών ανά ΠΔΕ, ΔΔΕ, κλάδο-Οργανικά κενά: Πίνακες από τον Ν. Κορδή
Αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών 28.699-Παραιτήσεις εκπαιδευτικών 3.708 στην Πρωτοβάθμια | Πίνακες
49.000 προσλήψεις αναπληρωτών έως 26.01.2021: Α/θμια-Β/θμια-ΕΕΠ&ΕΒΠ | Πίνακες
Πίνακες-προσλήψεις αναπληρωτών: Πλήθος-Θέση τελευταίου και ανά περιοχή-Εκκαθαρισμένοι

Δείτε ακόμη

Εγκύκλιος αποσπάσεων εκπαιδευτικών 2021: Αιτήσεις από 20 έως 27 Απριλίου 2021
Εγκύκλιος αποσπάσεων σε φορείς-υπηρεσίες εκπαιδευτικών 2021: Αιτήσεις από 20 έως 27.04
Οδηγίες προς Διευθυντές σχολείων για τα self test | Εγγραφο
Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Την Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού
15 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και το self-testing

 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση