Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κενά γενικής αγωγής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 6.530: Ο ΠΑΣΑΔ ζητά πλήρη κάλυψη με διορισμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κενά γενικής αγωγής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 6.530: Ο ΠΑΣΑΔ ζητά πλήρη κάλυψη με διορισμούς κρούοντας τον κώδωνα για πιθανή περικοπή του αριθμού αυτού.

Κενά γενικής αγωγής Πρωτοβάθμιας

Σε 6.530 ανέρχονται οργανικά κενά γενικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με εκτίμηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ).

Εξ αυτών τα 4.173 έχουν να κάνουν με  κενά Δασκάλων ΠΕ70, το 63,9% επί του συνολικού αριθμού,  και τα  975 με κενά Νηπιαγωγών ΠΕ60.

Ο Σύλλογος κρούει τον κώδωνα προς πάσα κατεύθυνση για πιθανή περικοπή του αριθμού αυτού και ζητά πλήρη κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ

Σύμφωνα με εκτίμησή μας, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και μια εβδομάδα ΠΡΙΝ την αναμενόμενη εγκύκλιο των μετατάξεων, τα οργανικά κενά γενικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση φτάνουν τα 6530.

Εξ’ αυτών, εκτιμούμε πως τα 4173 αφορούν κενά δασκάλων ΠΕ70 (63,9% επί του συνολικού αριθμού δηλαδή!), ενώ 975 είναι τα κενά των νηπιαγωγών ΠΕ60.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι ανάγκες στον κλάδο μας είναι αδήριτες! Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα δοθούν ΟΛΑ τα κενά για μετατάξεις και κατόπιν για διορισμούς ενώ, ταυτόχρονα, κρούουμε τον κώδωνα προς πάσα κατεύθυνση για πιθανή περικοπή του αριθμού αυτού.

Ως ΠΑΣΑΔ ζητάμε ΠΛΗΡΗ κάλυψη όλων των οργανικών κενών.

ΠΑΣΑΔ

Δείτε επίσης

Πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών 3ΕΑ-4ΕΑ-5ΕΑ/2022 Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 

Προκήρυξη 3ΕΑ 2022 ΑΣΕΠ: ΦΕΚ-διαδικασία αιτήσεων εκπαιδευτικών EAE Π.Ε-Από 4 έως 23.05.2022 

Μόνιμοι διορισμοί το 2022: Πιθανά εντός πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου ανακοινώνεται ο αριθμός 

Νέα Πρωτόκολλα covid-19 στην εκπαίδευση: Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας 

Απόρριψη αιτούντων ΠΕ61-ΠΕ71 απόσπασης σε Φορείς: Ζητούνται διευκρινίσεις και η εκ νέου ενεργοποίηση των αιτήσεων 

Αμοιβαίες Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας έτους 2022 | Απόφαση

Δείτε ακόμη

Πως πληρώνω το παράβολο ΑΣΕΠ: Αναλυτικές οδηγίες

Πως επικυρώνονται τίτλοι-πιστοποιητικά-βεβαιώσεις: Οδηγίες και κατευθύνσεις από το ΑΣΕΠ 

Πως κάνουμε εγγραφή στο ΟΠΣΥΔ ως νέοι χρήστες: Η διαδικασία βήμα-βήμα σε video και σε Εγχειρίδιο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση