“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κέντρο ΑμεΑ στη Θήβα: Δραστηριότητες και Προγράμματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κέντρο ΑμεΑ στη Θήβα: Δραστηριότητες και Προγράμματα στο Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ “Άγιοι Ανάργυροι”.

 Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ “Άγιοι Ανάργυροι”

Το κέντρο Ιδρύθηκε το 2015, από τον Σύλλογο «Άγιοι Ανάργυροι Θήβας” στην Περιφερειακή Οδό Θηβών- Καπαρελλίου, ενώ, κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε κυρίως από δωρεές φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων και πολιτών, σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος στον Σύλλογο γι’ αυτό τον σκοπό.

Το Κέντρο πρόσφατα έλαβε την άδεια λειτουργίας του και στελεχώθηκε με επιστημονικό προσωπικό. Απευθύνεται σε άτομα με αναπηρίες ηλικίας άνω των 20 ετών χωρίς όριο ηλικίας αποχώρησης.

Προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα των οποίων η φιλοσοφία εστιάζει στην ανάπτυξη, την βελτίωση και την κατάκτηση βασικών δεξιοτήτων, που θα επιτρέψει στα άτομα με ιδιαιτερότητες την, όσο είναι εφικτό, περισσότερη αυτονόμηση και ανεξαρτητοποίησή τους.

Ενισχύει, επίσης, την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Οι Δραστηριότητες και τα Προγράμματα που υλοποιεί είναι τα ακόλουθα:

· Δραστηριότητες καθημερινής διαβίωσης
· Εξωτερικές δραστηριότητες
· Ψυχαγωγικές δραστηριότητες
· Καλλιτεχνικές δραστηριότητες
· Εξατομικευμένα προγράμματα εκμάθησης
· Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης

Λίγα λόγια για το Σύλλογο «Άγιοι Ανάργυροι»:

Ο Σύλλογος ‘’Άγιοι Ανάργυροι’’ ιδρύθηκε το 1990 από γονείς και φίλους παιδιών με νοητική υστέρηση, έπειτα από την ανάγκη των ίδιων των γονέων να διεκδικήσουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών τους. Καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες στον αγώνα για την διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για τα παιδιά τους, η ιδέα των γονιών αυτών αρχίζει και εξελίσσεται σε έργο ζωής. Στόχος η μέριμνα για την προστασία και περίθαλψη εφόρου ζωής των παιδιών με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας και θέσεως.

Έτσι λοιπόν, ο Σύλλογος ιδρύει:

· το 1990 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά ηλικίας από 7- 15 ετών
· το 1993 το Ειδικό Νηπιαγωγείο για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών
· το 2004 το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (εργαστήρια ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης) για ηλικίες από 15-23 ετών
-Στη συνέχεια, το 2015 ιδρύεται από τον Σύλλογο το Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ.

stereanews.gr

Δείτε επίσης

Λάρισα: Στέγη για παιδιά με Σύνδρομο «Down»

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση