Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση παρέδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση παρέδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων κος Κώστας Πελετίδης, στο Σύλλογο “Μαχητές”.

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας

Το νέο κτίριο, που ανεγέρθηκε στην περιοχή Δροσιά, στο οποίο θα στεγάζεται Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση ατόμων με νοητική υστέρηση, παρέδωσε ο  Δήμαρχος Πατρέων κος Κώστας Πελετίδης, στο Σύλλογο “Μαχητές”.

Το Κέντρο θα είναι δυναμικότητας 50 ατόμων, ενώ θα λειτουργεί εκεί και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, δυναμικότητας 13 ατόμων.

Επίσης αναμένεται να ξεκινήσει και η κατασκευή και άλλης δομής, για παιδιά με αυτισμό.

_______________

Δηλώσεις
Ο Δήμαρχος Πατρέων είπε:

“Σήμερα είναι μια μέρα πολύ σημαντική γιατί θα ξεκινήσει πλέον η λειτουργία του κέντρου ημερήσιας φροντίδας για το οποίο οι «Μαχητές» έδωσαν μάχη για να γίνει.

Πιστεύω ότι σε αυτό συμβάλλαμε κι εμείς ως Δήμος και ανοίγεται πλέον ένας δρόμος για να υλοποιηθεί αυτό για το οποίο όλοι προσπαθήσαμε.

Σήμερα υπογράφουμε το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής

και πρέπει να πούμε ότι το Κληροδότημα Σταθακόπουλου έπαιξε σημαντικό ρόλο, με το οικόπεδό του, με τις αποφάσεις τους για να φτάσουμε ως εδώ, όπως σημαντικό ρόλο έπαιξαν και ο Σύλλογος και ο Δήμος.

Όλοι ένα είμαστε γι’ αυτό το σκοπό. Και δεν τελειώσαμε, θα είμαστε εδώ και ο Δήμος και το Δ.Σ. του Κληροδοτήματος για ό,τι χρειαστεί”.

_______________

Η Πρόεδρος του Συλλόγου “Μαχητών” κα Μάρθα Χριστοπούλου είπε:

“Σήμερα είναι μία από τις σημαντικότερες μέρες της ζωής μας, της ζωής των μαθητών, είναι ένα όνειρο το οποίο γίνεται πραγματικότητα.

Ήταν ένα έργο που έγινε σε συνεργασία πάρα πολλών ανθρώπων και ιδιαίτερα και της πατρινής κοινωνίας και πραγματικά είμαστε πάρα πολύ συγκινημένοι που όλοι μαζί καταφέραμε να φτάσουμε εδώ.

Είναι ένα πρότυπο Κέντρο για την Ελλάδα

και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, τα παιδιά μας που θεωρώ ότι τους αξίζουν τα καλύτερα και τα καλύτερα έρχονται”.

_______________

 Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Ελένη Αλεξοπούλου είπε:

“Σήμερα έχουμε τη χαρά να παραδίδουμε το κτίριο των «Μαχητών» στο Σύλλογο. Είναι ένα κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών ικανό να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες των παιδιών που χρειάζονται αυτή την Στέγη.

Ο Δήμος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.

Οι μηχανικοί του

μπόρεσαν μέσα από δύσκολες καταστάσεις να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα που είχαμε, γιατί πρόκειται για ένα κτίριο τόσο προχωρημένο που πρώτη φορά το επιβλέψαμε, και σήμερα το παραδίδουμε και υποσχόμαστε ότι ως Δήμος θα είμαστε κοντά στους «Μαχητές» για ό,τι χρειαστούν κατά την διάρκεια λειτουργίας του κτιρίου.

Και να πω ότι τελειώνοντας τους «Μαχητές» ξεκινάμε το κτίριο για τα παιδιά με αυτισμό, στην ίδια γειτονιά, το οποίο θα εξυπηρετήσει αντίστοιχες ανάγκες άλλων παιδιών που χρειάζονται την συμπαράστασή μας”.

Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Κτίριο, του Δ.Σ. του Κληροδοτήματος Σταθακόπουλου και του Δ.Σ. των «Μαχητών» για να γίνει ενημέρωση για το χώρο και τις λειτουργίες του.

Ρεπορτερ

Δείτε επίσης

Πρωτοβουλία “Νοιαζόμαστε”: Η Ν.Δ. στο ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες
Συμπεριληπτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Στην Α/θμια-Β/θμια εκπαίδευση και στα Ειδικά και Επαγγελματικά Λύκεια
Για ποιους λόγους ανοίγουν τα σχολεία 10 Μαΐου: Τα τρία δεδομένα
Παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους με αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές-Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείων Παιδείας και Υγείας
Οδηγίες δικαιολόγησης απουσιών μαθητών συνοικούντων με άτομα πάσχοντα από σοβαρό υποκείμενο νόσημα
 Εκπαιδευτικά Προγράμματα Υπουργείου Παιδείας: Πρόσκληση σε Φορείς για υποβολή αιτημάτων για το 2021-22

Πριν φύγετε

45 χρόνια από την εξέγερση των τυφλών 1976-2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση