Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως στο ΘΕΜΑ για τη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως στο ΘΕΜΑ: Συνέντευξη παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, εστιάζοντας στην κατάργηση των κληρώσεων για τη σημαία, την έκτακτη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων καθώς και την ενίσχυση των Προτύπων και Πειραματικών σχολείων.

Κεραμέως στο ΘΕΜΑ

Σχετικά με την έναρξη των σχολείων

Η Υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι τα σχολεία ξεκίνησαν καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, ενώ σχετικά με τα κενά που παρατηρούνται τόνισε ότι «προχωρούμε και σε νέο κύμα κάποιων προσλήψεων».

Αναφορικά με την κατάργηση των κληρώσεων για τη σημαία

Ανέφερε ότι η κατάργηση των κληρώσεων για τη σημαία θα ψηφιστεί στη Βουλή αύριο, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι «αυτός που είχε τη μεγαλύτερη επίδοση την προηγούμενη χρονιά θα κρατάει τη σημαία στις επόμενες παρελάσεις».

«Το βασικό είναι ότι πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα υπέρ της προσπάθειας και όχι της τύχης. Πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα επιβράβευσης της προσπάθειας».

Για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και το κύμα καταλήψεων

Αναφέρθηκε στις καταλήψεις που συμβαίνουν στα Πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει ένας χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης σπουδών. Αυτό που έχουμε προτείνει είναι όχι για τους νυν φοιτητές (για τους οποίους θα υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις), αλλά για τους νεοεισερχόμενους, να υπάρχει ένα χρονικό όριο ολοκλήρωσης σπουδών».

Κεραμέως στο ΘΕΜΑ

Για το αν ήταν άνιση η έκτακτη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων

Τόνισε ότι «πολλά Πανεπιστήμια είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως για παράδειγμα στη ΔΕΗ. Βάσει των αναγκών κάθε Πανεπιστημίου, δόθηκαν τα λεφτά (ύψους 12.417.034,41 ευρώ) προκειμένου να καλυφθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Άρα η μοιρασιά έγινε ανάλογα με τις οφειλές που είχαν, όχι με τη σημασία των Πανεπιστημίων».

Παράλληλα στάθηκε στις διαρκείς συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους Πρυτάνεις, με τα μέλη ΔΕΠ, «προκειμένου να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις».

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να ξαναδώσει Πανελλήνιες εξετάσεις

Η κα Κεραμέως ανέφερε ότι «αυτοί που έδωσαν φέτος και θέλουν να ξαναδώσουν, θα έχουν επιλογή να δώσουν ή με το σύστημα που έδωσαν ή με το νέο σύστημα που θα ισχύσει το 2020 και ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχισε επισημαίνοντας ότι «το ποσοστό εξαρτάται από το πόσοι θα επιλέξουν το μεν ή το δε σύστημα. Για παράδειγμα αν επιλέξουν πέντε άνθρωποι το παλαιό σύστημα δεν μπορούν να πάρουν μεγάλο ποσοστό».

Σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Υποστήριξε ότι θα επιμείνει στη δημιουργία Προτύπων σχολείων, «ξεκινώντας από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Στη συνέχεια έκανε έναν διαχωρισμό ανάμεσα στα Πρότυπα και τα Πειραματικά σχολεία υπογραμμίζοντας ότι «για εμάς τα Πειραματικά είναι σχολεία στα οποία δοκιμάζονται πειραματικές μέθοδοι, και γι αυτό είναι σημαντικό να μπαίνει εκεί κανείς με κλήρωση, ώστε να είναι τυχαίο το δείγμα του πληθυσμού.

Στα Πρότυπα σχολεία όμως πρέπει να μπαίνει κανείς με εξετάσεις. Είναι διαφορετική για εμάς η αποστολή των προτύπων σχολείων και των πειραματικών».

Τέλος, υποστήριξε ότι «προτού περάσουμε το νέο θεσμικό πλαίσιο, περνάμε κάποιες επείγουσες διατάξεις αυτή την εβδομάδα που αφορούν στο να δώσουμε μια μεγαλύτερη ευελιξία και ελευθερία διαμόρφωσης του προγράμματος των Πρότυπων σχολείων».

Ακούστε τη συνέντευξη της κας Κεραμέως στο Πρώτο Θέμα:

Δείτε επίσης

Ζαχαράκη για κατανομή-διορισμούς-πιστώσεις ΕΕΠ/ΕΒΠ-αναπληρωτές, στη Βουλή

Σημαία: «Εξοντωτικός ανταγωνισμός & διακρίσεις μεταξύ μαθητών η σημαία της Ν.Δ» | Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Ρυθμίσεις για την Παιδεία: Συνέντευξη Κεραμέως

Συνέντευξη Κεραμέως στον REALfm: Τροπολογίες στη Βουλή – Τέλος έτους οι διορισμοί 

Δείτε ακόμη

Τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας στη Βουλή

ΟΛΜΕ για κατανομή διορισμών: Κάλυψη των ΣΜΕΑΕ με 1.800 θέσεις για Β/θμια

Ανάκληση πρόσληψης 333 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση