Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Αρχίζει η αξιολόγηση εκπ/κών-Διορισμοί σε εξάρτηση με εκλογές-Πίνακες γενικής σύντομα-διάταξη για σχολική βία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Αρχίζει η αξιολόγηση εκπαιδευτικών-Διορισμοί σε εξάρτηση με εκλογές-Πίνακες γενικής σύντομα-διάταξη για σχολική βία προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Κεραμέως: Αρχίζει η αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” μίλησε σήμερα Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 το πρωί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός ρωτήθηκε για το πότε θα αρχίσει η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, πότε θα ανοίξουν οι Πίνακες Γενικής εκπαίδευσης από το ΑΣΕΠ, αν θα πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί για το 2023, τι θα αλλάξει στο νέο σύστημα διορισμών, τι θα γίνει για την αντιμετώπιση των περιστατικών βίας στα σχολεία και για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναφέρεται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στη φοιτητική ζωή, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές των δημόσιων Πανεπιστημίων.

Αρχίζει η αξιολόγηση

Η κα Κεραμέως ανέφερε πως ήδη κατατέθηκε στη Βουλή Τροπολογία για την άμεση έναρξη της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, την οποία θα υποστηρίξει μεταβαίνοντας στη Βουλή. Κατά την Υπουργό η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα αρχίσει άμεσα.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Μόνιμοι διορισμοί το 2023

Η Υπουργός ΠΑΙΘ ανέφερε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ πως η πραγματοποίηση των μόνιμων διορισμών για το 2023 θα εξαρτηθεί από το πότε θα διενεργηθούν οι εθνικές εκλογές, καθόσον οι υπηρεσιακές μεταβολές απαγορεύονται κατά τη διάρκεια των εκλογών. Πάντως η πρόθεση είναι να πραγματοποιούνται μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών κάθε χρόνο.

Νέο σύστημα διορισμών

Κοιτάμε να ενισχύσουμε τα κοινωνικά κριτήρια σε σχέση με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, ανέφερε η Υπουργός, συμπληρώνοντας πως ενδεχόμενοι διορισμοί θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα.

Ανοιγμα Πινάκων Γενικής εκπαίδευσης

Εξ όσων έχει πληροφορηθεί από το ΑΣΕΠ η κα Κεραμέως ανέφερε πως εντός των προσεχών εβδομάδων θα “ανοίξουν” οι Πίνακες ώστε να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους.

Αντιμετώπιση σχολικής βίας

Πολύ σύντομα θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η διάταξη που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως, η οποία θα αντιμετωπίζει το φαινόμενο περιστατικών βίας στα σχολεία της χώρας.

Σχετικά με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την Τριτοβάθμια

Για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναφέρεται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στη φοιτητική ζωή, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές των δημόσιων Πανεπιστημίων η κα Κεραμέως ανέφερε τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, όπως την αυξημένη χρηματοδότηση, το αναβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον, την περισσότερη αυτονομία, την ενίσχυση της έρευνας, τις διεθνείς συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, τα διπλά πτυχία, το εσωτερικό Erasmus, την 50% έως 100% αύξηση στο φοιτητικό επίδομα στέγης.

Δείτε επίσης

Τροπολογία για έναρξη αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Συμβούλους Εκπαίδευσης και Συντονιστές Ε.Ε-Πρότυπα σχολεία 

Σποτ ΣΥΡΙΖΑ για Τριτοβάθμια: Η απάντηση του ΥΠΑΙΘ-Ποιο το “ολιστικό σχέδιο” ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία 

Κόπτσης για διορισμούς 2023-νέα κριτήρια επιλογής εκπ/κών-νέες οργανικές-κενά 

Κεραμέως-νέο σύστημα διορισμών: Το ετοιμάζουμε-Eνίσχυση κοινωνικών κριτηρίων-Τι είπε για γραπτό διαγωνισμό 

Προγράμματα σπουδών Γενικού Λυκείου: Φιλοσοφίας-Βιολογίας-Κοινωνικής/Πολιτικής Αγωγής-Ξένων Γλωσσών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση