Τρίτη, 22 Απριλίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνει-Τα 3 επίπεδα της συνολικής αξιολόγησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Πότε Θα πραγματοποιηθεί – Τι είπε για τον ΔΟΑΤΑΠ και τις συμπράξεις Ελληνικών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων-

Κεραμέως-ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” μίλησε σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 το πρωί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για τα 30 Αμερικανικά Πανεπιστήμια που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, τον αναβαθμισμένο ΔΟΑΤΑΠ, που στο εξής θα ολοκληρώνει κάθε αίτηση αναγνώρισης πανεπιστημιακών πτυχίων του εξωτερικού μέσα σε 60 μέρες, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, τις μετεγγραφές των φοιτητών και την επικείμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Συγκεκριμένα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανέφερε πως συνολικά η αξιολόγηση διενεργείται σε 3 επίπεδα. Το πρώτο είναι η αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας, το δεύτερο η Ελληνική PISA δηλαδή οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές και μαθήτριες και το τρίτο η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πότε θα εφαρμοσθεί η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η Υπουργός ΠΑΙΘ απάντησε πως αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2022-23.

Αναβαθμισμένος ΔΟΑΤΑΠ

Για τον ΔΟΑΤΑΠ ανέφερε πως σε 1 έως 8 εβδομάδες, από 1 έως 2 χρόνια ή περισσότερο που χρειάζονταν στο παρελθόν, θα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για  αναγνώριση τίτλων της αλλοδαπής στον ΔΟΑΤΑΠ και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επί του θέματος, ο οποίος δήλωσε πως “Κλείνει, έτσι μία πληγή δεκαετιών που ταλαιπωρούσε χιλιάδες απόφοιτους και τις οικογένειές τους, στερώντας ευκαιρίες εργασίας από τη νέα γενιά των επιστημόνων μας. Μέσα σε μόλις 4 μήνες, ο αναβαθμισμένος οργανισμός επεξεργάστηκε όλες τις παλαιές αιτήσεις, απαντώντας θετικά σε 4.000 υποθέσεις. Ενώ, για πρώτη φορά, προσέφερε στη χώρα Εθνικό Μητρώο με 3.500 αναγνωρισμένα ξένα πανεπιστήμια”.

Συμπράξεις Ελληνικών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων

Αναφέρθηκε επίσης στις συμπράξεις με Αμερικανικά Πανεπιστήμια και τα οφέλη που θα προκύψουν για φοιτητές, καθηγητές αλλά και την κοινωνία ευρύτερα.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Μετεγγραφές φοιτητών

Τέλος μίλησε και για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία η οποία δρα στοχευμένα σε πανεπιστήμια και για τις μετεγγραφές φοιτητών, οι οποίες διενεργήθηκαν πιο νωρίς από ποτέ.

Δείτε επίσης

Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι-προσλήψεις: Το ΦΕΚ με τις σχολικές μονάδες που θα ασκούν καθήκοντα 

Κεραμέως-Αμερικανικά Πανεπιστήμια: Φοιτητές μας θα σπουδάζουν στις ΗΠΑ χωρίς δίδακτρα 

 Γραπτός διαγωνισμός: Νέα απόφαση ΑΣΕΠ τροποποιεί άρθρα της διαδικασίας επιλογής προσωπικού

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply