Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-Διευθυντές Εκπαίδευσης: Συγχαρητήρια και ευχές σε τηλεδιάσκεψη για τη νέα σχολ. χρονιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-Διευθυντές Εκπαίδευσης: Συγχαρητήρια και ευχές από την Υπουργό σε τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς.

Κεραμέως-Διευθυντές Εκπαίδευσης

Στην τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς συμμετείχε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως με τους 116 νέους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Η τηλεδιάσκεψη διεξήχθη υπό τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ κο Αλέξανδρο Κόπτση και σ αυτήν βρήκε την ευκαιρία η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως να συγχαρεί τους νέους Διευθυντές για την επιλογή τους και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Η Υπουργός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία αναμένεται να εκκινήσει τη νέα σχολική χρονιά και ο κος Κόπτσης διευκρίνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως θα ετοιμαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα πραγματοποιηθούν προαπαιτούμενες και προκαταρκτικές εργασίες.

Στους Δ/ντές Εκπαίδευσης, με τους οποίους θα γίνει νέα συνάντηση την προσεχή Πέμπτη 28 Ιουλίου, επισημάνθηκε η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με εξάντληση του ωραρίου διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, η ετοιμότητα για τηλεκπαίδευση αν χρειασθεί και η δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων εκ μέρους τους για πιθανές νομοθετικές πρωτοβουλίες, καθώς και η καταγραφή προβλημάτων και δυσλειτουργιών των σχολικών μονάδων ευθύνης των.

Κεραμέως-Διευθυντές Εκπαίδευσης
Ακολουθεί το σχετικό μήνυμα της Υπουργού ΠΑΙΘ κας Νίκης Κεραμέως

“Καλή επιτυχία στους νέους μας 116 Διευθυντές Εκπαίδευσης που ανέλαβαν μόλις υπηρεσία!

Συμμετείχα σήμερα στην τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς υπό τον Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Κόπτση, συνεχάρην τους νέους Διευθυντές για την επιλογή τους μέσα από μία απαιτητική διαδικασία και τους ευχήθηκα καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Η ερχόμενη σχολική χρονιά είναι μία χρονιά υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων και καινοτομιών στα σχολεία μας, όπως το νηπιαγωγείο από τα 4 έτη, τα αγγλικά από το νηπιαγωγείο, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, η αξιολόγηση, οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, η επέκταση του Ολοήμερου Σχολείου, η ενίσχυση της αυτονομίας του σχολείου και των εκπαιδευτικών μας, η στήριξη των – διπλάσιων πλέον – Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων.

Ο ρόλος των Διευθυντών Εκπαίδευσης, πλάι στους εκπαιδευτικούς μας, καθώς και των Περιφερειακών Διευθυντών και των Διευθυντών Σχολείων, είναι εξαιρετικά σημαντικός.

Καλή αρχή!”

Δείτε επίσης

Αποτελέσματα Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής εξεταστικής περιόδου 2022 

Οδηγίες ίδρυσης Τάξεων Υποδοχής-ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2022-2023 

Ολοήμερο σχολείο-Νέο Πρόγραμμα: Δημοτικού και Νηπιαγωγείου-άρθρο 371 του ν. 4957/2022 

Νόμος 4957/2022 για τα ΑΕΙ: Με τις διατάξεις για νεοδιόριστους, παράταση θητείας Δ/ντών-Νέο Ολοήμερο-Παιδαγ. Επάρκεια

Προσλήψεις αναπληρωτών-αύξηση πόρων: Του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων-Αρθρο 390 του ν. 4957/2022 

Νεοδιόριστοι-Μονάδες Συνθηκών Διαβίωσης: Ρυθμίσεις στο άρθρο 372 του νόμου 4957/2022 

Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας: Τι προβλέπεται στο άρθρο 99 του ν. 4957/2022-Μεταβατική περίοδος 

Αποκλεισμός διορισμένων από νέο διορισμό στην εκπαίδευση-Αρθρο 389 του νόμου 4957/2022 

Παράταση θητείας Διευθυντών σχολείων και Περιφερειακών Διευθυντών-Αρθρα 373 και 375 του νόμου 4957/2022 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση