Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-διορισμοί 2022: Τι απάντησε στο αν θα γίνουν και στην Ειδική Αγωγή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-διορισμοί 2022: Τι απάντησε στο αν θα γίνουν και στην Ειδική Αγωγή και το πότε βλέπει να ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Στον ραδιοσταθμό REAL fm, στον Νίκο Χατζηνικολάου και την Κάτια Μακρή μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους επικείμενους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, όπου απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα γίνουν διορισμοί και στην ειδική αγωγή.

Δείτε αναλυτικά τις ερωτήσεις και απαντήσεις για το θέμα των διορισμών.

Δημοσιογράφος

Κυρία Υπουργέ έχουμε πάρα πολλά μηνύματα από εκπαιδευτικούς που ρωτούν τι θα γίνει με τους διορισμούς, αν έχετε νεώτερα και για τον αριθμό διορισμών που θα γίνουν και για τον χρόνο που θα γίνουν.

Υπουργός

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει τη σημασία που δίνει στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού. Σας υπενθυμίζω ότι για 12 ολόκληρα χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός και επί των ημερών μας και επί της Πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν γίνει 16.200 διορισμοί και προχωράμε. Θα γίνουν και φέτος διορισμοί, είμαστε στις τελικές συζητήσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δημοσιογράφος

Για τι αριθμό μιλάτε.

Υπουργός

Δεν μπορώ να σας το πω ακόμα μέχρι να κλείσουν οι σχετικές συζητήσεις. Πάντως ο σχεδιασμός είναι να γίνουν φέτος και ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός είναι να φύγουμε σιγά-σιγά από τη στρεβλή εφαρμογή του καθεστώτος του αναπληρωτή εκπαιδευτικού και να πάμε σ ένα καθεστώς όπου ο αναπληρωτής θα κάνει αυτό που λέει η λέξη, δηλαδή να καλύπτει έκτακτες, απρόβλεπτες ανάγκες, μια ασθένεια, μια εγκυμοσύνη και ούτω καθ εξής.

Δημοσιογράφος

Πότε βλέπετε να ολοκληρώνεται η διαδικασία;

Υπουργός

Για την ερχόμενη σχολική χρονιά θα είναι οι διορισμοί. (Εδώ συμφώνησε με την τοποθέτηση του δημοσιογράφου ότι οι διορισμοί θα είναι μέσα στο καλοκαίρι).

Δημοσιογράφος

Και για την Ειδική Αγωγή ισχύει το ίδιο γιατί έχουμε πάρα πολλά μηνύματα από εκπαιδευτικούς.

Υπουργός

Θα υπάρχουν πιθανότατα και εκεί κάποιοι διορισμοί, αλλά να θυμίσω ότι η πρώτη προτεραιότητα είχε δοθεί στην Ειδική Αγωγή. Εκεί έγιναν οι πρώτοι διορισμοί στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ, 4.500, αλλά και εκεί ισχύει ότι σας είπα σχετικά με τους αναπληρωτές.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Υπουργού ΠΑΙΘ κας Ν. Κεραμέως στον REAL fm

Δείτε επίσης

Κεραμέως-σχολικός εκφοβισμός: Περισσότεροι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα σχολεία 

Νέο σύστημα διορισμών-Βουλή: Ζητείται από το Υπουργείο Παιδείας να διασαφηνίσει εάν σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα 

ΑΣΕΠ: Γιατί δεν δίνεται παράταση προθεσμίας αιτήσεων-Τι απάντησε στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

6 Σχόλια

 1. Μαρινα Κ σε

  Καλησπερα σας κ.Βουγια. Απο την απαντηση της Υπουργου, πιστευετε οτι θα γινουν διορισμοι φετος το καλοκαιρι στην Ειδικη Αγωγη ;

   • Γεωργια σε

    Γεια σας κ.Βουγια. Απο το αρθρο αυτο καταλαβαινω οτι θα γινουν με τους παροντες οριστικους πινακες κσι διορισμοι στην Ειδικη Αγωγη (διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα αυτο καταλαβα απο το αρθρο).
    Η ανακοινωση των διορισμων στην Ειδικη (και γενικοτερα) θα γινει την επομενη εβδομαδα ; Εχω χασει το ετος 2020 διορισμο στην Ειδικη για 43 θεσεις και η αγωνια ειναι μεγαλη.
    Σας ευχαριστουμε

 2. Βαγγελης σε

  Γεια σας κ.Βουγια. Εχω χασει θεση διορισμου για 8 θεσεις στην Ειδικη. Βασει των σημερινων δηλωσεων θα γινουν και στην Ειδικη φετος το καλοκαιρι ;

Γράψτε μία απάντηση