Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Εξετάζεται γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ-Παρασκευή η Β Φάση-Κάθε χρόνο διορισμοί-Ανοιγμα πινάκων γενικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Εξετάζεται γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ-Παρασκευή 30.09 η Β Φάση-Κάθε χρόνο διορισμοί-Ανοιγμα πινάκων γενικής σε συνεννόηση με ΑΣΕΠ – Κενά στα σχολεία – Τι είπε στον 989AlphaRadio.

Εξετάζεται γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ-Παρασκευή 30.09 η Β Φάση

Πριν λίγο παραχώρησε συνέντευξη η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως στον 989AlphaRadio, όπου μίλησε για τα κενά στα σχολεία, τη Β Φάση προσλήψεων αναπληρωτών, το ενδεχόμενο μόνιμων διορισμών το 2023, το άνοιγμα των Πινάκων της Γενικής εκπαίδευσης, το ενδεχόμενο γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς, το Ολοήμερο σχολείο, τα Πανεπιστήμια, το επίδομα στέγασης φοιτητών κ.α.

Συγκεκριμένα η Υπουργός είπε:

Για τα κενά στα σχολεία

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τους περισσότερους εκπαιδευτικούς από ποτέ. Σε 2 χρόνια διορίστηκαν 25.000 εκπαιδευτικοί μετά από 12 χρόνια. Προσλήφθηκαν επίσης πάνω από 32.000 αναπληρωτές. Αυτό που συμβαίνει στην αρχή κάθε σχολικού έτους είναι πως υπάρχουν κάποιες άδειες που πρέπει να δηλωθούν όπως προβλέπεται από το υπάρχον πλαίσιο. Αύριο θα καλυφθούν και αυτά τα κενά.

Για τη Β Φάση προσλήψεων αναπληρωτών

Αύριο – Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 – θα υπάρξουν νέες προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν τα εναπομείναντα κενά.

Για το ενδεχόμενο μόνιμων διορισμών το 2023

3 χρόνια τώρα σε εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και με τον κο Βορίδη έχουμε προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση. Η προσπάθεια που γίνεται είναι κάθε χρόνο να συνεχίζονται οι διορισμοί, ώστε να εξορθολογίσουμε το πλαίσιο, δηλαδή να φτάσουμε σ ένα σημείο που οι αναπληρωτές να κάνουν αυτό που λέει η λέξη, να αναπληρώνουν δηλαδή σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για το αν ανακοινώθηκαν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρθηκε αριθμός διορισμών γενικά στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα, αλλά γίνονται συζητήσεις σε σχέση με διορισμούς στην εκπαίδευση, σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Για το άνοιγμα των Πινάκων της Γενικής εκπαίδευσης

Εχουμε ζητήσει από το ΑΣΕΠ από το καλοκαίρι το άνοιγμα των Πινάκων που λήγουν τον Αύγουστο του 2023. Είμαστε πολύ μεθοδικοί στο να καταρτίζονται οι Πίνακες σε τακτά χρονικά διαστήματα, πάντα σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ.

Για το ενδεχόμενο γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς – Εξετάζεται γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ

Είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε για να αλλάξει το σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών. Εν γένει χρήζει αλλαγής και βελτιώσεων το σύστημα διορισμού και γι αυτόν το λόγο μια από τις προτάσεις που εξετάζουμε είναι η θέσπιση διαγωνισμού όπως θα γίνεται και στο ευρύτερο δημόσιο, διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Για την κάλυψη κενών στην Ειδική Αγωγή

Στην ειδική αγωγή είναι πολύ πιο μικρός ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα, κατά μέσο όρο είναι 3 παιδιά ανά τμήμα στην ειδική αγωγή. Οι διορισμοί στην εκπαίδευση ξεκίνησαν από την ειδική αγωγή και έχουν ήδη διοριστεί 6.000 εκπαιδευτικοί μόνο για την ειδική αγωγή.

Η Υπουργός μίλησε επίσης για το Ολοήμερο σχολείο, τα Αγγλόφωνα προγράμματα των Πανεπιστημίων και για τα επεισόδια στα Πανεπιστήμια.

Δείτε το ηχητικό της συνέντευξης

Δείτε επίσης

Β Φάση προσλήψεων 2022-23: Πότε θα έχουμε “ροή” του συστήματος-Πόσες θα είναι-Πότε η ανάληψη υπηρεσίας 

Βορίδης: Προγραμματισμός προσλήψεων 2023-Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 

Ψηφιακά ΚΕΠΑ-Οδηγός 19 ερωτήσεων-απαντήσεων επεξηγηματικός της νέας διαδικασίας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση