Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-εκλογές: Πρώτη γυναίκα σε ψήφους-“Να πάμε πιο τολμηρά στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-εκλογές: Πρώτη γυναίκα σε ψήφους – “Να πάμε πιο τολμηρά στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα” – Τι είπε για την ψήφο των νέων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Κεραμέως-εκλογές

Η πρώτη γυναίκα σε ψήφους πανελλαδικά, λαμβάνοντας σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα 58.344 σταυρούς στις εκλογές της 21ης.05.2023 , αναδείχθηκε η Νίκη Κεραμέως, υποψήφια Βουλευτής στον βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών κόντρα στην παράδοση σύμφωνα με την οποία οι Υπουργοί Παιδείας δεν επανεκλέγονται βουλευτές.

Ερωτώμενη για τα συναισθήματά της μετά τις εκλογές, στην εκπομπή “Το Πρωινό μας” στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, απάντησε πως νοιώθει ανακουφισμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθότι είναι μια πολύ μεγάλη και ιστορική νίκη.

Oπως τόνισε “η νίκη έχει και μεγάλο βάρος ευθύνης για όλους εμάς, να αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη που μας δίνουν οι πολίτες, για να φέρουμε τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, να πάμε πιο τολμηρά στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα”.

Πρώτη γυναίκα σε ψήφους πανελλαδικά

Ερωτώμενη η Νίκη Κεραμέως αναφορικά με το πως νιώθει που αναδείχθηκε στις εκλογές η πρώτη γυναίκα σε ψήφους πανελλαδικά – τέταρτη σε σταυρούς γενικά – και αν είχε κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες γυναίκες υποψήφιες, απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κρίνει η ίδια, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως “είναι πολύ σημαντικό ότι μείναμε συνεπείς σε αυτά που υποσχεθήκαμε. Κι εγώ προσωπικά, αλλά και η Νέα Δημοκρατία μείναμε συνεπείς σε αυτά που υποσχεθήκαμε. Αυτά που υποσχεθήκαμε το 2019 έγιναν πράξη. Έγιναν όλα τέλεια; Όχι. Έγιναν λάθη, αστοχίες, παραλείψεις, αλλά νομίζω ότι αυτό το μήνυμα των εκλογών, η μεγάλη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει σημάνει και το τέλος του λαϊκισμού. Ο κόσμος δεν θέλει να ακούει πλέον φρούδες ελπίδες και υποσχέσεις. Θέλει να βλέπει έργα, πράξεις και μας κρίνει μ’ αυτά”.

Γυναίκες στη Βουλή

Αναφερόμενη στην παρουσία γυναικών στη Βουλή η κα Κεραμέως δήλωσε πως “‘έχουμε μια μικρή αύξηση στις γυναίκες στη Βουλή κι αυτό είναι ελπιδοφόρο. Από εκεί που είχαμε νομίζω περίπου 60 ή 62 ίσως γυναίκες, πλέον έχουμε 71. Χρειαζόμαστε κι άλλες όμως και το λέω σε βάθος χρόνου. Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στα δημόσια πράγματα. Έχουμε πολλά να προσφέρουμε”.

Η ψήφος των νέων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Σχετικά με την ψήφο των νέων η κα Κεραμέως ανέφερε πως “σημειώθηκε μια πολύ μεγάλη αλλαγή σε αυτές τις εκλογές, ενώ στις προηγούμενες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά στην ψήφο της νεολαίας κι όταν λέω νεολαία να το διευκρινίσω εννοώ τις ηλικίες 17-24. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 είχε 8 μονάδες μπροστά στις ηλικίες 17 με 24. Τώρα πέρασε η Νέα Δημοκρατία μπροστά με περίπου 3 μονάδες”, προσθέτοντας πως “αυτό δείχνει πράγματα. Δείχνει ότι οι νέοι μας θέλουν πραγματικές προοπτικές. Θέλουν πραγματικές δυνατότητες. Θέλουν πραγματική στήριξη και νομίζω ότι αυτό επιδοκιμάστηκε από τη νεολαία μας σε ό,τι αφορά στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας στην παιδεία. Πολιτικές που μπορεί να φάνταζαν λίγο δύσκολες στην αρχή, σκληρές, όπως η ελάχιστη βάση εισαγωγής, ζητήματα όπως η στήριξη συνολικά της νεολαίας. Να όμως, που οι νέοι μας βγήκαν μπροστά και θέλουν πραγματικές δυνατότητες. Εμάς αυτό που μας νοιάζει είναι τα παιδιά μας να έχουν δυνατότητες, να έχουν προοπτικές”.

Δείτε επίσης

Χρονοδιάγραμμα-εκλογές 25 Ιουνίου: Διερευνητικές-Υπηρ. κυβέρνηση-Ορκωμ/διάλυση Βουλής-Διορισμοί-Υπ. Μεταβολές-Αδειες 

Επανεκλέγεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας-Ποιοι πρώην Υπ. Παιδείας δεν επανεκλέγονται 

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στις εκλογές της 21ης.05-Ποιοι προβεβλημένοι υποψήφιοι δεν εκλέγονται 

Eξετάσεις Λυκείου: Από σήμερα 23.05 έως 15.06-Εως 30.05 της Γ Λυκείου-Ακολουθούν Πανελλαδικές

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση