Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Επεξεργαζόμαστε νέο σύστημα διορισμών πιο δίκαιο-Προκηρύξεις ΑΣΕΠ τις επόμενες εβδομάδες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Επεξεργαζόμαστε νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, πιο δίκαιο-Τι είπε για τις νέες Προκηρύξεις για την Ειδική Αγωγή και το θεσμό των αναπληρωτών στον ΣΚΑΪ.

“Επεξεργαζόμαστε νέο, πιο δίκαιο, σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση” ανέφερε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, μιλώντας για τους Πίνακες ΑΣΕΠ της Γενικής εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν ισχύ έως τον Αύγουστο του 2023, σήμερα Σάββατο 09.04.2022 το πρωί, στην εκπομπή “Καλημέρα” στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή

Η Υπουργός ΠΑΙΘ αναφορικά με τους νέους Πίνακες ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή, δήλωσε πως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα εκδοθούν οι Προκηρύξεις από τον ΑΣΕΠ, ώστε οι υποψήφιοι να μπορέσουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους.

Νέοι μόνιμοι διορισμοί

Για το ζήτημα των νέων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση η κα Κεραμέως ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθούν φέτος μόνιμοι διορισμοί χωρίς να αναφέρει κάποιον αριθμό.

Επιπροσθέτως ανέφερε πως για πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια έγιναν συνολικά 16.200 διορισμοί στην εκπαίδευση.

Αναπληρωτές

Για το θεσμό των αναπληρωτών η Υπουργός ανέφερε πως γίνεται στρεβλή εφαρμογή του, αφού ο αναπληρωτής θα έπρεπε να καλύπτει κενά που προκύπτουν από έκτακτους λόγους και μόνον.

Επίσης η κα Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εκπομπή και
Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ: Νέες Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής έως 20 Απριλίου-Επιδίωξη να είναι σαφείς-πλήρεις-κατανοητές 

Σχετικά με την επικαιροποίηση φακέλων αναπληρωτών για την κατάρτιση πινάκων ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή – Ενημέρωση 

Πρόγραμμα Πανελλαδικών 2022 και ανακοίνωση ημερομηνίας διεξαγωγής εξετάσεων-Απόφαση λήξης μαθημάτων 

Πριν φύγετε

Οδηγός: Αδειες μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Σχολεία-μέτρα κορονοϊού: Η νέα απόφαση με τις αλλαγές για την αποφυγή διάδοσης του covid-19 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βασιλης σε

    Καλησπερα κ.Βουγια. Η Υπουργος μιλησε σημερα για διορισμους πρωτη φορα ή κανω λαθος; Θα αφορουν και την Γενικη και την Ειδικη ;

    • Βασίλης Βούγιας σε

      Εχει μιλήσει πολλές φορές και για τη Γενική και για την Ειδική Αγωγή.

Γράψτε μία απάντηση