Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για άνοιγμα πινάκων EAE-Πότε θα δοθεί το voucher των 200 €-Τι θα γίνει με τα self test

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για άνοιγμα πινάκων ειδικής αγωγής-Πότε θα δοθεί το voucher των 200 ευρώ-τι θα γίνει με τα self test-Συνέντευξη στο OPEN και στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει”.

Σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως μίλησε στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” στο OPEN και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προοπτική μείωσης των self test, στο πότε θα χορηγηθεί το voucher των 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς και στο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής.

Χαρακτηριστικά στην ερώτηση για το “πότε ανοίγουν οι Πίνακες” απάντησε:

“Πιστεύω πως είμαστε πολύ κοντά σ αυτό το στάδιο. Οι Πίνακες λήγουν τον προσεχή Αύγουστο και όπου νάναι το ΑΣΕΠ πιστεύω ότι θα προχωρήσει στο άνοιγμα. Εχουν γίνει ενέργειες εδώ και πολλούς μήνες για το άνοιγμα και πιστεύω το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε καλά νέα”.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί καθυστερούν

μιας και είναι θέμα προγραμματισμού απάντησε πως “το ΑΣΕΠ βγάζει πάρα πολλές Προκηρύξεις, έχει επιφορτισθεί μ ένα μεγάλο βάρος σχετικά με όλες τις προσλήψεις και τους διορισμούς στο δημόσιο αλλά πα όλα αυτά όλα προχωρούν και είμαστε σε μια καλή συνεργασία. Προχωρούμε και έχουμε επιταχύνει τις ημερομηνίες για να γίνονται όλα πιο νωρίς. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο και οι εγγραφές στα σχολεία γίνονται πιο νωρίς”.

Σχετικά με τη μείωση των self test

Αναφορικά με την μείωση του αριθμού σελφ τεστ ανέφερε πως δεν υπάρχει απόφαση σχετικά μ αυτό και ενημέρωσε πως οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να προμηθευτούν από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 17 Μαρτίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Μαρτίου έως και  1 Απριλίου 2022.

Προμήθεια  voucher των 200 ευρώ από εκπαιδευτικούς

Αναφορικά με τη χορήγηση voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, η Υπουργός ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα.

Υπενθυμίζουμε πως αναμένεται η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τους δικαιούχους.

Δείτε το σχετικό video

 

Δείτε επίσης

Προσωρινοί Πίνακες Διευθυντών Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας-Ενστάσεις από 14 έως 16.03.2022 

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Ξεκινά η διαδικασία επιλογής με την Πρόσκληση για ορισμό μελών στα Συμβούλια Επιλογής 

ΙΕΠ: Οδηγός έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ερευνών που υλοποιούνται σε σχολικές μονάδες

Κεραμέως για μόνιμους διορισμούς-παραμονή στη θέση διορισμού-ακαδημαϊκό χάρτη ΑΕΙ 

Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία: Επέκταση δικτύου και αιτήσεις εισαγωγής από Τρίτη 15 μέχρι Πέμπτη 31.03.2022 

Διαγωνισμός μαθητών με εγγραφή των διακριθέντων σε Πανεπιστημιακά τμήματα-EUCYS 2022 

ΔΟΑΤΑΠ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη διαδικασία αναγνώρισης τίτλου σπουδών 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση