Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για διορισμούς 2023: Εχουμε ζητήσει όπως κάθε χρόνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για διορισμούς 2023: Εχουμε ζητήσει όπως κάθε χρόνο, αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες γιατί κατά τη διάρκεια των εκλογών δεν μπορούν να προχωρήσουν – Συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στο κανάλι OPEN.

Κεραμέως για διορισμούς 2023

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει διορισμούς εκπαιδευτικών για φέτος, ανέφερε σήμερα στην εκπομπή “Τώρα μαζί” στο OPEN (από 11:17 – 11:42 λεπτό στο video που παρατίθεται ακολούθως) η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση για το αν θα γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών το καλοκαίρι η Υπουργός απάντησε πως “Εμείς όπως κάθε χρόνο έχουμε ζητήσει διορισμούς, από εκεί και πέρα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εκλογικές διαδικασίες, γιατί κατά τη διάρκεια των εκλογών δεν μπορούν να προχωρήσουν, αλλά όλα είναι έτοιμα, έχουν ανοίξει οι Πίνακες προκειμένου ακριβώς να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί, άρα όλες οι διαδικασίες κυλούν ομαλά”.

Η Υπουργός επιπλέον αναφέρθηκε στις διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «’’Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή’’: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις», το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή προκειμένου να τεθεί σε επεξεργασία από τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στη συνέχεια προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε ερώτηση για το αν σε περίπτωση που οι εκλογές διενεργηθούν την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 τα σχολεία κλείσουν κάποιες ημέρες νωρίτερα, η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως απάντησε στα σχολεία δεν θα γίνει μάθημα την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023.

Τέλος αναφέρθηκε και στο γεγονός πως ο κος Νίκος Παππάς, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και εξαιτίας αυτού θα πρέπει να μην συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το video με τη συνέντευξη της Υπουργού ΠΑΙΘ κας Ν. Κεραμέως

Δείτε επίσης

Αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών Ελλάδας-Κύπρου: Υπεγράφη διακρατική συμφωνία 

Δωρεάν προσβάσιμο υλικό και εγχειρίδια για την ισότιμη πρόσβαση μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία από το ΙΕΠ

Προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2023: Τα ΦΕΚ με τη διαδικασία αιτήσεων από 7 έως 31 Μαρτίου 2023 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση