Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για νέο μισθολόγιο και συνθήκες εργασίας εκπαιδευτικών-συνέντευξη διευθυντών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για νέο μισθολόγιο και συνθήκες εργασίας εκπαιδευτικών-συνέντευξη διευθυντών και τη επιλογή στελεχών στην εκπαίδευση – Συνέντευξη στο Kontra News.

Κεραμέως για νέο μισθολόγιο

Η κα Νίκη Κεραμέως Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μίλησε το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 στο Kontra News 9:30 στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

Η κα Κεραμέως μεταξύ άλλων μίλησε και για τα θέματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δεχόμενη ερωτήσεις αναφορικά με την επιλογή διευθυντών σχολείων και τα όσα καταγγέλλονται για τη διαδικασία της συνέντευξης, για τις συνθήκες εργασίας και τις αποδοχές των εκπαιδευτικών.

Για την επιλογή των διευθυντών σχολείων είπε:

Για πρώτη φορά έχουμε ένα πλήρες αξιοκρατικό σύστημα για τις κρίσεις των διευθυντών και για πρώτη φορά μειώθηκε τόσο πολύ μετά από πολλά χρόνια το ποσοστό της συνέντευξης. Επί ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό ήταν 25% και επί των ημερών μας κατέβηκε στο 20%.

Υπάρχουν πάρα πολλοί δυσαρεστημένοι της ΔΑΚΕ οι οποίοι λένε πως τα προηγούμενα χρόνια επί άλλων κυβερνήσεων ήταν πολύ πιο ψηλά και επί Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ πιο χαμηλά.

Το σημαντικό είναι πως έγιναν κρίσεις με αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια, ανέβηκε το επίπεδο γιατί “ανέβηκε η μπάρα”, είναι πιο απαιτητικά τα κριτήρια τώρα για να γίνει κανείς διευθυντής.

Για τις συνθήκες εργασίας εκπαιδευτικών είπε:

Στόχος είναι να έχουμε ολοένα και λιγότερους αναπληρωτές. Από το 2008 μέχρι το 2020 δεν υπήρξε διορισμός εκπαιδευτικού ενώ κάθε χρόνο έφευγαν στη σύνταξη 3, 4, 5.000 εκπαιδευτικοί και δεν είχε διορισθεί κανείς. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν διορισθεί 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και αναμένεται ο διορισμός άλλων 3.772.

Υπάρχει αντικειμενικά ένα ζήτημα με όσους εργάζονται σε τουριστικές νησιωτικές περιοχές, διότι οι κύριοι των διαμερισμάτων εκεί προτιμούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις οι οποίες μπορεί να τους αποφέρουν περισσότερα κέρδη. Εκεί η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί αν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης υπάρχει μια διαδικασία ώστε να θεσπιστούν περαιτέρω κίνητρα που αφορούν σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτές τις περιοχές.

Για τις αποδοχές των εκπαιδευτικών είπε:

Εχουμε αυξήσει τις απαιτήσεις στο σχολείο το οποίο έχει γίνει πιο απαιτητικό για όλους και κάτι το οποίο έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να αυξήσουμε τις αποδοχές των εκπαιδευτικών, οι οποίες είναι παγωμένες για πάρα πολλά χρόνια και είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού η αύξηση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Οφείλουμε να αμείβουμε τους εκπαιδευτικούς καλύτερα και θα είναι η προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας εφόσον φυσικά εκλεγούμε.

Το νέο μισθολόγιο θα ισχύσει από 01.01.2024.

Δείτε το σχετικό video 


Δείτε επίσης

Μητσοτάκης-Πρόγραμμα παιδείας: Αύξηση μισθών εκπ/κών-4000 με 5000 διορισμοί το χρόνο και άλλες 11 εξαγγελίες

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για την Εκπαίδευση: Συμπεριληπτική, δημοκρατική, δωρεάν και δημόσια-Κατάργηση νόμων 

Υπουργείο Παιδείας για διορισμούς-νέες οργανικές-ΕΕΠ & ΕΔΥ-οδοιπορικά-αξιολόγηση-διορισμούς ΚΕΔΑΣΥ 

Τι ισχύει για την άδεια εκλογών και την ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply