Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για νέους διορισμούς και Πίνακες Ειδικής Αγωγής, νομοσχέδιο ΑΕΙ, Σαϊντού Καμαρά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για νέους διορισμούς και Πίνακες Ειδικής Αγωγής, νέο νομοσχέδιο για ΑΕΙ, ζήτημα Σαϊντού Καμαρά, παιδιά από την Ουκρανία, ηλεκτρικό ρεύμα φοιτητών.

Για το θέμα των νέων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση και το άνοιγμα των Πινάκων Ειδικής Αγωγής μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα για τους νέους μόνιμους διορισμούς ανέφερε πως:

“Για 12 χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν είχε διορίσει ούτε έναν εκπαιδευτικό και εμείς στα δυόμισι χρόνια έχουμε διορίσει 16. 200 εκπαιδευτικούς και εν μέσω πανδημίας και η προσπάθεια γίνεται για να συνεχίσουμε προκειμένου σιγά σιγά να φύγουμε από τη στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή.

Ο αναπληρωτής πρέπει να καλείται να κάνει αυτό ακριβώς που λέει η λέξη, να αναπληρώνει μια .έκτακτη ανάγκη, μια εγκυμοσύνη, μια ασθένεια, αλλά όχι να είναι αναπληρωτής για 10 και 15 συναπτά έτη.

Γι αυτό η προσπάθεια που κάνουμε από κοινού με το Υπουργείο Εσωτερικών είναι να επεκτείνουμε και άλλο τους διορισμούς πέρα από τους 16.000. Εργαζόμαστε πολύ μεθοδικά για να καλύψουμε τέτοιες ανάγκες και από φέτος και σιγά σιγά να πάμε σε μια ομαλοποίηση μετά από πάρα πολλά χρόνια”.

Πότε θα γίνουν διορισμοί

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε προγραμματίζονται διορισμοί η απάντηση της κας Κεραμέως ήταν πως “η προσπάθεια είναι για φέτος”.

Αναφορικά με τους Πίνακες Ειδικής Αγωγής η Υπουργός ΠΑΙΘ είπε πως:

Οι Πίνακες της Ειδικής Αγωγής λήγουν 31 Αυγούστου φέτος και είμαστε συνεργασία με το ΑΣΕΠ προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα να ανοίξουν οι Πίνακες για να μπορέσουν να κατατεθούν χαρτιά και να έχουν νέους Πίνακες Ειδικής Αγωγής.

Το ζήτημα του Σαϊντού Καμαρά

Για την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως τόνισε  την υποδειγματική ενσωμάτωσή του στην εκπαιδευτική κοινότητα και την υποστήριξη που δέχεται από καθηγητές και τους συμμαθητές του.

Ανέφερε επίσης πως πραγματοποιήθηκε ενίσχυση του φακέλου του με υλικό, σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον και αναμένεται από εδώ και πέρα η απόφαση της Αρχής Προσφύγων.

Επιπροσθέτως η Υπουργός αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια,

ξεχωρίζοντας τη θέσπιση του εσωτερικού Erasmus, όπου ένας φοιτητής θα μπορεί να πηγαίνει για ένα 6μηνο και σε άλλη σχολή που τον ενδιαφέρει, το βιομηχανικό διδακτορικό σε συνεργασία με βιομηχανίες, την πρακτική άσκηση, τις αλλαγές στην επιλογή Καθηγητών, τη φιλοξενία start ups εταιρειών μέσα στο Πανεπιστήμιο, τα κοινά και διπλά πτυχία.

Τέλος η κα Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε

στην επιδότηση του φοιτητικού ρεύματος αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με τη σχετική Υπουργική Απόφαση να αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα και

στα παιδιά που εξαιτίας του πολέμου εγκαταλείπουν την Ουκρανία επισημαίνοντας πως ήδη 150 παιδιά έχουν εγγραφεί σε ελληνικά σχολεία σε ειδικό πρόγραμμα ένταξης, ενώ όπως είπε, σε συνεργασία με την Unicef, υφίστανται προγράμματα διερμηνείας για γονείς και παιδιά.

Δείτε επίσης

Κεραμέως για Σαϊντού Καμαρά: Ενισχύθηκε με υλικό ο φάκελος του-Αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφύγων 

Η Ειδική Αγωγή στη Βουλή: Κενά-διορισμοί-ίδρυση ειδικών σχολείων-χρηματοδότηση-κτιριακό-μεταφορές 

Χορήγηση 20 υποτροφιών από το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό 

ΦΕΚ: Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ-Διαδικασία υλοποίησης Προγράμματος-Επιλογή-Μητρώο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ σε

  Γεια σας κ.Βουγια. Η υπουργος μιλησε για πρωτη φορα για να γινουν διορισμοι φετος το καλοκαιρι. Θεωρειτε οτι ειναι θετικο σημαδι για την υλοποιηση διορισμων ; Απο την ενημερωση που εχετε απο το ΥΠΑΙΘ, οι διορισμοι (αν γινουν) θα αφορουν και την Ειδικη Αγωγη ; Με τους παροντες οριστικους πινακες ; Εχω χασει διορισμο για 23 θεσεις στην Ειδικη. Και τα κενα ειναι παρα πολλα.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Αυτή τη στιγμή προσανατολίζονται στο να γίνουν νέοι μόνιμοι διορισμοί και στην ειδική αγωγή, από τους υπάρχοντες πίνακες.

   • Μαρια Τσ σε

    Δηλαδη κ.Βουγια υπαρχει περιπτωση να μην γινουν φετος το καλοκαιρι και να γινουν του χρονου το κλαοκαιρι με νεους οριστικου ; Σας το λεω γιατι στην απαντηση σας στον συναδελφο λετε «αυτη την στιγμη».
    Ειναι πολυ μεγαλη αδικια αν δεν γινουν καθολου στην Ειδικη Αγωγη και γινουν μονο στην Γενικη. Υπαρχουν παρα πολλα κενα στις ΣΜΕΑΕ και στα ΤΕ. Και εγω χασει διορισμο οπως και ο συναδελφος για πολυ λιγες θεσεις (42 θεσεις)

    • Βασίλης Βούγιας σε

     Ολα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ουδείς βέβαιος για το οτιδήποτε.

Γράψτε μία απάντηση