Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για θάνατο μαθητή-πότε θα έχουμε νέους Διευθυντές σχολείων-νέες θέσεις καθηγητών στα Πανεπιστήμια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για θάνατο μαθητή-πότε θα έχουμε νέους Διευθυντές σχολείων-νέες θέσεις καθηγητών στα Πανεπιστήμια-μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση.

Κεραμέως για θάνατο μαθητή

Στο κανάλι MEGA και στην εκπομπή “LIVE NEWS” μίλησε σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 το απόγευμα, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, για τον τραγικό θάνατο του εντεκάχρονου μαθητή της ΣΤ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, για την εκκίνηση της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων, για τις νέες θέσεις Καθηγητών στα Πανεπιστήμια και τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση.

Τραγικός θάνατος μαθητή σε σχολείο των Σερρών

Για τον τραγικό θάνατο του μαθητή μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο την ώρα του διαλείμματος και την καταπλάκωσή του από πόρτα, η οποία εκτινάχθηκε σε απόσταση 30 μέτρων και έπεσε πάνω του, η κα Κεραμέως ανέφερε πως η επικέντρωση του Υπουργείου στο ζήτημα έχει να κάνει σε δυο τομείς. Ο πρώτος αφορά στην πλήρη διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος και ο δεύτερος στην στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ηδη επεσήμανε η Υπουργός, Ψυχολόγος από το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) υποστηρίζει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και όταν το σχολείο λειτουργήσει ξανά θα υπάρχει Ψυχολόγος σε μόνιμη βάση εκεί.

Επιλογή Δ/ντών σχολικών μονάδων

Για την εκκίνηση της διαδικασίας επιλογής των Διευθυντών σχολικών μονάδων της χώρας, η κα Κεραμέως μίλησε για επιλογή Διευθυντών σε 14.000 σχολικές μονάδες και για μεταφορά ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στους Διευθυντές από την κεντρική δομή του Υπουργείου με βάση τα διεθνή δεδομένα και πρακτικές. Αναφορικά με το πέρας της διαδικασίας η Υπουργός ΠΑΙΘ ανέφερε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή κάτι, αλλά σίγουρα θα είναι εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Νέες θέσεις Καθηγητών στα Πανεπιστήμια

Ακολούθως η κα Νίκη Κεραμέως μίλησε για 1.900 νέες θέσεις Καθηγητών στα Πανεπιστήμια της χώρας, ένα θετικό ισοζύγιο 122 θέσεων σε σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων.

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ στην εκπαίδευση

Τέλος μίλησε για τους 25.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην εκπαίδευση.

Δείτε επίσης

Αιτήσεις υποψηφίων Διευθυντών σχολείων από Παρασκευή 9 έως Τετάρτη 28.12-Προκηρύξεις έως 8.12.2022 

Ανακοινοποίηση Πινάκων Συμβούλων Εκπαίδευσης

Θάνατος μαθητή σε σχολείο των Σερρών: Τι λέει ο Διευθυντής και ο Δήμαρχος-Δήλωση Πρωθυπουργού 

Τι είναι η Ειδική Πρόσκληση πρόσληψης αναπληρωτών εκπ/κών και ΕΕΠ-ΕΒΠ που θα εκδοθεί από Δευτέρα 12.12.2022

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση