Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για τραγωδία Τεμπών: Οφείλουμε να προχωρήσουμε δυναμικά στην αξιολόγηση στο δημόσιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για τραγωδία Τεμπών: Οφείλουμε να προχωρήσουμε δυναμικά στην αξιολόγηση στο δημόσιο και στην ατομική των εκπαιδευτικών – Τι είπε στον ΣΚΑΪ.

Κεραμέως για τραγωδία Τεμπών

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Αταίριαστοι” μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Μαζί της στο πάνελ ήταν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βορείου Τομέα Αθηνών κος Κώστας Ζαχαριάδης και η κα Λιάνα Κανέλλη Βουλευτής της Α΄ περιφέρειας Αθηνών του ΚΚΕ.

Η Υπουργός τοποθετήθηκε επί του τραγικού ατυχήματος και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε σε μήνυμα το οποίο προήλθε από την τραγωδία και το οποίο έχει να κάνει με την αναγκαιότητα της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα, συνδέοντας και την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και την Επερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από 45 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα “Να σταματήσει εδώ και τώρα η πλήρως απονομιμοποιημένη τιμωρητική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών”.

Αναλυτικά τι είπε η Υπουργός ΠΑΙΘ Ν. Κεραμέως για την αξιολόγηση

“Ενα από τα μηνύματα που βγήκαν από αυτή την τραγωδία κατά τη γνώμη μου είναι πόσο δυναμικά οφείλουμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα και θέλω να το συνδέσω με κάτι άλλο. Στην εκπαίδευση εδώ και 2 χρόνια έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση σε 3 επίπεδα, αξιολόγηση σχολείου, αξιολόγηση εκπαιδευτικού συστήματος και αξιολόγηση ατομική των εκπαιδευτικών. Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε μετά από 41 χρόνια. Ξέρετε τι έγινε την Παρασκευή που μας πέρασε, μετά από αυτή τη τραγωδία των Τεμπών και μετά από αυτό το μήνυμα που βγαίνει τόσο ηχηρά “αξιολογήσεις στο δημόσιο”; 45 συνάδελφοι του κου Ζαχαριάδη κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή λέγοντας θέλουμε αμέσως να καταργηθεί η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Αρα το μήνυμα που κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από όλη αυτή την ιστορία είναι πως πρέπει να καταργηθεί η αξιολόγηση, όχι να ενισχυθεί όχι να εμπλουτισθεί”.

Δείτε σχετικά

ΣΥΡΙΖΑ για ατομική αξιολόγηση: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν αρνηθεί να συναινέσουν στις διαδικασίες 

Κεραμέως για διορισμούς και αξιολόγηση: Η σύνδεση με τις εκλογές και το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών 

Δείτε επίσης

Γιάννης Ραγκούσης: Μηχανισμός κομματικής και ρουσφετολογικής αξιολόγησης έχει στηθεί στην εκπαίδευση 

Κεραμέως: Προχωράμε και σε άλλους διορισμούς, αλλά θα εξαρτηθεί από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών 

 Μισθοί πείνας στο Δημόσιο: Μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων και το 2023

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση