Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για βάσεις-νέους μόνιμους διορισμούς-νέο ολοήμερο-ν/σ ΑΕΙ-Πανεπ. Αστυνομία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως για βάσεις-νέους μόνιμους διορισμούς-νέο ολοήμερο σχολείο-νομοσχέδιο ΑΕΙ-Πανεπιστημιακή Αστυνομία-Συνέντευξη στο κανάλι OPEN.

Κεραμέως για βάσεις

“Καταβάλλεται προσπάθεια πριν από το δεκαπενταύγουστο να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα, τις βάσεις, των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022″.

Τα παραπάνω δήλωσε στο OPEN, στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” και τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη, σήμερα Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Που θα πέσουν οι βάσεις

Αναφορικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν πως θα πέσουν οι βάσεις, δήλωσε πως μπορεί να υπάρξει κάποια μείωση στις περιζήτητες σχολές.

Προς ψήφιση το Πρόγραμμα του νέου Ολοήμερου σχολείου

Για το Ολοήμερο σχολείο ανέφερε πως το Πρόγραμμά του θα ψηφισθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και το μέτρο θα αφορά στο 50% των ήδη λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα σε ολόκληρη την επικράτεια, και το ωράριο θα διευρυνθεί για φέτος έως τις 5:30 το απόγευμα.

Περίπου 3.300 προσλήψεις εκπαιδευτικών για το νέο Ολοήμερο

Η στόχευση μας είναι διττή,  αφενός η αναβάθμιση του σχολείου, αφετέρου, να διευκολύνουμε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας για τους γονείς, να συνδράμουμε την οικογένεια και ειδικά τους εργαζόμενους γονείς,  δήλωσε η Υπουργός, προσθέτοντας πως θα υπάρξουν  περίπου 3.300 προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις ανάγκες επέκτασης του ολοήμερου σχολείου.

Νέοι διορισμοί μέσα στο καλοκαίρι

Για τους νέους διορισμούς ανέφερε πως σε συνέχεια των 16.200 μόνιμων διορισμών των τελευταίων δύο ετών στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, προχωρούμε με περισσότερους από 8.500 επιπλέον μόνιμους διορισμούς μέσα στο καλοκαίρι.

Ψήφιση ν/σ ΑΕΙ μέσα στον Ιούλιο

Για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ ανέφερε πως στόχος είναι να ψηφισθεί εντός του μηνός Ιουλίου και αυτή τη στιγμή είμαστε στα τελευταία στάδια ενσωμάτωσης. Για τις αντιδράσεις ανέφερε πως οι περισσότερες εστιάζονται στην εκλογή πρυτάνεων, κάτι που δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους φοιτητές και τους γονείς τους.

Εκδοση Π.Δ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία δήλωσε πως αναμένεται η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος ώστε να εφαρμοσθεί στα 4 Πανεπιστήμια που προβλέπεται.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Ρύθμιση για την παιδαγωγική επάρκεια από το Υπ. Παιδείας-Αλλάζει το καθεστώς απόκτησης 

Το Υπ. Παιδείας συγκρότησε συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης για τους διορισμούς εκπ/κών και ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Κόπτσης-κατανομή διορισμών: Η Υπουργός δεν έχει πει ακόμη το τελικό “ok” για κάποιους-Τι είπε για οργανικές θέσεις και ΕΑΕ 

Κόπτσης-Ολοκλήρωση διορισμών τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου-30.08 οι αναπληρωτές στα σχολεία-Βάσεις έως 20.07 

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας: 8.586 σύνολο 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για πίνακες ειδικής αγωγής: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου 

Κεραμέως-νέα σχολική χρονιά: Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι 

Κεραμέως-γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Εξετάζεται για προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βαγγελης σε

    Καλησπερα κ.Βουγια. Η Υπουργος ειπε σημερα στο real fm οτι οι διορισμοι στην Ειδικη Αγωγη θα γινουν απο τους νεους πιναξες. Αφου ο κυβερνητικος εκπροσωπος στις 14/6 ανακοινωσε οτι οι διορισμοι αφορουν και την Ειδικη. Τι εγινε τωρα ; Αλλαξαν παλι ; Μπορειτε να ρωτησετε το ΥΠΑΙΘ ;

Γράψτε μία απάντηση