Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Εξετάζεται για προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Εξετάζεται για προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς-Τι είπε στο “Πρακτορείο 104,9 FM” για τους νέους μόνιμους διορισμούς, το νομοσχέδιο ΑΕΙ, τις Πανελλαδικές, το Ολοήμερο σχολείο.

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM” και την εκπομπή “Επί της ουσίας” παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη:

Συγκεκριμένα

Για τους νέους μόνιμους διορισμούς ανέφερε πως έχουν ήδη διοριστεί 16.200 εκπαιδευτικοί (4.500 στην ΕΑΕ και 11.700 στη γενική εκπαίδευση) και ανακοινώθηκαν νέοι πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί άνω των 8.500 εκπαιδευτικών στη γενική αγωγή και στην ΕΑΕ, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι και θα αναλάβουν υπηρεσία από 1η Σεπτεμβρίου, αγγίζοντας έτσι τους 25.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Για την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς η Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως είναι κάτι που εξετάζεται για την ακόμη καλύτερη επιλογή και στελέχωση των σχολείων, όπως θα γίνει και στο ευρύτερο δημόσιο. “Είναι μια πολιτική που εξετάζουμε για προσεχείς προσλήψεις και διορισμούς”, επεσήμανε καταλήγοντας η κα Κεραμέως. Τόνισε δε πως δεν μπορούν ακόμη να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ερωτηθείσα για το νομοσχέδιο και τη μέχρι τώρα συμμετοχή στη δημόσια Διαβούλευση, απάντησε πως είναι χαμηλή (έχουν συγκεντρωθεί σε 3 εβδομάδες 1.300 σχόλια μόνον), επισημαίνοντας πως στην πλειονότητα των διατάξεών του φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία, πλην 10 διατάξεων αναφορικά με θέματα διοίκησης των ΑΕΙ.

Για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων ανέφερε πως καταβάλλεται προσπάθεια να ανακοινωθούν πριν τις 15 Αυγούστου, επισημαίνοντας πως άνοιξε η πλατφόρμα όπου οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώνουν το κινητό τους τηλέφωνο, για να τους αποσταλούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων με sms.

Ακούστε τη συνέντευξη της Υπουργού ΠΑΙΘ

Δείτε σχετικά

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών από το Υπουργείο Παιδείας: 8.586 σύνολο 

Αποτελέσματα Πανελλαδικών με SMS: Ανοίγει η πλατφόρμα 

Δημόσια Διαβούλευση νομοσχεδίου ΑΕΙ 

Κεραμέως-επέκταση ωραρίου ολοήμερου: Εως τις 17:30 από τον Σεπτέμβριο 2022 

Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Ηλεκτρονικές εγγραφές-μετεγγραφές σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-ΠΕΠΑΛ μέσω της εφαρμογής “e-εγγραφές”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση