Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-Λονδίνο: Μνημόνιο συνεργασίας ΑΠΘ και University of Liverpool

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-Λονδίνο: Το επόμενο βήμα για την εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων-Ενα νέο μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη, μεταξύ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και University of Liverpool.

Κεραμέως-Λονδίνο

Τις δυνατότητες των ελληνικών ΑΕΙ για συνέργειες με AEI του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέπτυξε στο Λονδίνο η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, παρουσία εκπροσώπων Βρετανικών Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων LSE, King’s College London, Queen Mary, Nottingham, York, Southampton, Liverpool

Η Υπουργός επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 21 και αύριο Τρίτη 22 Νοεμβρίου, με σκοπό την προβολή των Ελληνικών ΑΕΙ και την προώθηση συνεργασιών μεταξύ Πανεπιστημίων Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνέχεια της επίσκεψης εκπροσώπων 30 κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ στη χώρα μας.

Η ίδια δήλωσε σχετικά 

“Επόμενο βήμα για την εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων μας: Λονδίνο!

Παρουσία εκπροσώπων βρετανικών πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων LSE, King’s College London, Queen Mary, Nottingham, York, Southampton, Liverpool, των Πρυτάνεων από Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (NTUA) και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, των Πρέσβεων της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέπτυξα τις εξαιρετικές δυνατότητες των ΑΕΙ μας για συνέργειες με AEI του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι συνεργασίες μεταξύ των ιδρυμάτων των δυο χωρών μπορούν να αποτελέσουν αμοιβαία επωφελή ευκαιρία για τις ακαδημαϊκές κοινότητες των δύο χωρών στη μετά Brexit εποχή. Και ήδη, ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη, μεταξύ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και University of Liverpool! Στη συνέχεια, στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του UCL, ένα από τα διακεκριμένα Παιδαγωγικά τμήματα στον κόσμο, πραγματοποιήσαμε μια ιδιαιτέρως γόνιμη συζήτηση για τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής.

Τέλος, συνάντησα τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, κ.κ. Νικήτα, με τον οποίο ανταλλάξαμε σκέψεις για τον Ελληνισμό της περιοχής”.

Δείτε σχετικά

Συνέργειες Πανεπιστημίων Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου: Στο Λονδίνο τη Δευτέρα 21.11 η Υπουργός Ν. Κεραμέως 

Δείτε επίσης

Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια 2023: 4η Πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για υποβολή προτάσεων 

Ελληνικά και Αμερικανικά Πανεπιστήμια-Συμπράξεις και οφέλη: Ερωτήσεις και Απαντήσεις 

Κεραμέως-ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνει-Τα 3 επίπεδα της συνολικής αξιολόγησης 

ΔΟΑΤΑΠ-αναγνώριση τίτλων: Σε 1-8 εβδομάδες από 1-2 χρόνια που χρειάζονταν στο παρελθόν η ολοκλήρωση των αιτήσεων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση