Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-Πανελλαδικές 2022: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα-Τι είπε για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και το σ/ν ΑΕΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-Πανελλαδικές 2022: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα-Τι είπε για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ στον ΑΝΤ1.

Πριν τις διακοπές του Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2022, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια παρουσίας της στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1 σήμερα Κυριακή 29 Μαΐου 2022 το πρωί.

Σύμφωνα με την Υπουργό ΠΑΙΘ όλες οι διαδικασίες αναφορικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις “έτρεξαν” γρηγορότερα φέτος και αυτό θα αποτυπωθεί και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.

Χρήση μάσκας στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Για τη χρήση μάσκας στις εξετάσεις δήλωσε πως αυτό γίνεται ώστε να μην έχουν ένα επιπλέον άγχος οι υποψήφιοι φοβούμενοι να μην κολλήσουν κορονοϊό.

Επεισόδια στο ΑΠΘ

Η κα Κεραμέως μίλησε επίσης για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μεταξύ φοιτητών και Αστυνομίας, τονίζοντας πως όσοι αντιδρούν με βαριοπούλες αντιδρούν στο κτίσιμο μιας βιβλιοθήκης και αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης και τα επεισόδια αυτά αποτελούν μειοψηφία στο σύνολο των Πανεπιστημίων.

Νέο νομοσχέδιο για ΑΕΙ

Τέλος η Υπουργός ρωτήθηκε για το νέο νομοσχέδιο “Νέοι Ορίζοντες” στα ΑΕΙ που κοινοποίησε το ΥΠΑΙΘ και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, Εσωτερικό “Erasmus”, κοινά και διπλά πτυχία, start-ups φοιτητών, νέες διαδικασίες εκλογής Καθηγητών, βιομηχανικά διδακτορικά, ενιαίο ψηφοδέλτιο φοιτητών για την εκπροσώπηση στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ.

Ενιαίο ψηφοδέλτιο φοιτητών

Αναφορικά με τη θέσπιση του ενιαίο ψηφοδελτίου για τους φοιτητές τόνισε πως αυτό αφορά αποκλειστικά την εκλογή για τα όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων και δεν έχει να κάνει με κατάργηση Συλλόγων, η λειτουργία των οποίων είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Δείτε επίσης

Πρωθυπουργός-νομοσχέδιο για Πανεπιστήμια: Είναι πολύ τολμηρό και μεταρρυθμιστικό 

Νόμος-πλαίσιο ΑΕΙ: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για το σχέδιο νόμου που κοινοποίησε το ΥΠΑΙΘ 

Αιτήσεις Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 2022: Μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 2019-Σύνολο 80.160 από 42.095 

Σχολεία-μάσκες: Υποχρεωτικές μόνο στις εξετάσεις-1 rapid test την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εκπ/κοί 

Κεφαλίδου για νέο νομοσχέδιο ΑΕΙ: Το μόνο που ίσως καταφέρει το ΥΠΑΙΘ είναι να ροκανίσει τον χρόνο μέχρι τις εκλογές

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση