Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-διορισμοί 2023: Προχωράμε σε 3.700 νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-διορισμοί 2023: Προχωράμε σε 3.700 νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, αγγίζοντας συνολικά τον αριθμό των 28.500 εκπαιδευτικών.

Κεραμέως-διορισμοί 2023 

Στην εκπομπή “Καλημέρα” του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά μίλησε σήμερα Σάββατο 25η Μαρτίου 2023, ανήμερα της Εθνικής Εορτής, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η οποία μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα προχωρήσει σε νέους 3.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για το 2023.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανέφερε πως υπάρχουν δυο βασικοί άξονες αναφορικά με την επένδυση στην παιδεία, με τον πρώτο άξονα να έχει να κάνει με την επένδυση στο εκπαιδευτικό υλικό, το τι και το πως διδάσκεται και για αυτό το λόγο τα τελευταία χρόνια ετοιμάστηκαν 166 νέα προγράμματα σπουδών με μια νέα ύλη, με μια προσέγγιση πολύ πιο βιωματική, διαδραστική, με έμφαση στις δεξιότητες και νέες θεματικές, όπως ρομποτική στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ένας δεύτερος άξονας, επεσήμανε η κα Κερεμέως, είναι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό , στους εκπαιδευτικούς. Με επιμορφώσεις, με βελτιωτική αξιολόγηση, με κάλυψη αναγκών μέσω διορισμών. “Μετά από 12 χρόνια που δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός, από το 2019 έχουμε διορίσει 25.000 εκπαιδευτικούς, και προχωράμε φέτος σε ακόμα 3.700 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία μας”, τόνισε η Υπουργός.

Προχωρώντας η κα Κεραμέως, ανέφερε χαρακτηριστικά πως “φέτος θα προχωρήσουμε σε άλλους 3.700 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση αγγίζοντας συνολικά τον αριθμό των 28.500 εκπαιδευτικών, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό χτίζοντας σταθερούς δεσμούς μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών”.

Η Υπουργός ΠΑΙΘ επιπροσθέτως ανέφερε πως η κυβέρνηση επενδύει με πολλούς τρόπους στην ενίσχυση του  ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης, με επιμορφώσεις, διορισμούς κ.α.

3.767 οι αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών

Πάντως εδώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως 3.767 είναι ο αριθμός ο οποίος αντιπροσωπεύει τις αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Α/θμιας (1.684) και Β/θμιας (2.083) εκπαίδευσης, μετά τις ανακλήσεις και πάνω από 48.000 είναι ο αριθμός των μέχρι στιγμής προσληφθέντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2022-23 – Δείτε αναλυτικά εδώ

Απολογισμός τετραετίας και αναφορά περί “θεσμικής ασέβειας” του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κου Νίκου Ανδρουλάκη

Τέλος, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε σε συνολικότερα ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής, προβαίνοντας σε ένα απολογισμό της τετραετίας διακυβέρνησης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) ενόψει εκλογών, σχολιάζοντας επίσης την αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κου Νίκου Ανδρουλάκη, ότι προϋπόθεση για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας είναι η επιλογή τρίτου πολιτικού προσώπου για τη θέση του Πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας την ως “θεσμική ασέβεια”.

Δείτε επίσης

Σχέδιο δράσης Υπουργείου Παιδείας 2023: Χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης-επιλογής στελεχών και λοιπών δράσεων 

Πρωθυπουργός για αξιολόγηση νεοδιόριστων εκπ/κών, αξιολογητών, ψηφιακή κάρτα εργαζομένου στο Δημόσιο, ΑΣΕΠ 

Κεραμέως για τραγωδία Τεμπών: Οφείλουμε να προχωρήσουμε δυναμικά στην αξιολόγηση στο δημόσιο 

Μισθοί πείνας στο Δημόσιο: Μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων και το 2023

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση