Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Προχωράμε σε διορισμούς-Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Προχωράμε σε διορισμούς-Την άλλη βδομάδα ανοίγει για το voucher η πλατφόρμα για τους προμηθευτές και εν συνεχεία για τους εκπαιδευτικούς.

Στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” μίλησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, σήμερα 1 Μαΐου 2022, για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με το νέο Πρωτόκολλο covid, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-test), την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, τις Πανελλαδικές, τους διορισμούς εκπαιδευτικών, την παροχή voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού στους εκπαιδευτικούς και τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 2008.

Συνοπτικά
Νέο Πρωτόκολλο covid στα σχολεία

Για το νέο Πρωτόκολλο στα σχολεία είπε πως διατηρείται η χρήση μάσκας και self test θα γίνονται μόνο εάν βρεθεί κρούσμα στο σχολείο, ενώ οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα. Το νέο πρωτόκολλο ακολουθεί την διεθνή τάση για την αποκλιμάκωση των μέτρων και είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που εξακολουθούμε να κάνουμε self test, τόνισε η Υπουργός.

Καταληκτικά ανέφερε πως ήταν μία δύσκολη χρονιά η φετινή αλλά το στοίχημα κερδήθηκε και οι μαθητές  δεν έχασαν ούτε μία μέρα σχολείου.

Για το τέλος της σχολικής χρονιάς και τις Πανελλαδικές η Υπουργός είπε

Τα Λύκεια τελειώνουν στις 20 Μαΐου, και ακολουθούν οι εξετάσεις, οι απολυτήριες και εν συνεχεία οι πανελλαδικές. Τα Γυμνάσια τελειώνουν τέλος Μαΐου και ακολουθούν οι προαγωγικές εξετάσεις και τέλος τα Δημοτικά τελειώνουν στις 15 Ιουνίου, είπε η κα Κεραμέως, συμπληρώνοντας πως οι Πανελλαδικές ξεκινούν για τα επαγγελματικά Λύκεια στις 2 Ιουνίου και για τα Γενικά Λύκεια στις 3 Ιουνίου.

Επίσης όπως τόνισε διατηρείται η ελάχιστη βάση εισαγωγής και τα ίδια τα Πανεπιστήμια έχουν επιλέξει τη βαρύτητα που θα μετράει το κάθε μάθημα όπως και τις ελάχιστες βάσεις

Για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία είπε

Το μέτρο προχωρά και έρχεται να προστεθεί σε κάποια άλλα μέτρα που έχουν παρθεί για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα Πανεπιστήμια. Ήδη από το 2019 έχει ψηφισθεί ο νόμος για το άσυλο και οι αρχές επεμβαίνουν όταν παρίσταται ανάγκη.

Αναφορικά με την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων τα πρώτα μέλη της ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή. Εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για την υλοποίηση του σχεδίου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Είναι 4 τα Πανεπιστήμια στα οποία θα λειτουργήσει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το ΟΠΑ.

Τα μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας δεν θα φέρουν πυροβόλο όπλο.

Για το voucher των 200 ευρώ

Έχει ήδη εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για το voucher των 200 ευρώ για τους εκπαιδευτικούς οριζοντίως.

Την άλλη βδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους προμηθευτές και εν συνεχεία θα ανοίξει για τους εκπαιδευτικούς.

Για τους διορισμούς εκπαιδευτικών είπε

Η Πολιτεία δεν είχε διορίσει για 12 ολόκληρα χρόνια ούτε έναν εκπαιδευτικό. Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έχει διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς τα πρώτα 2,5 χρόνια και προχωρούμε σε εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και σε άλλους διορισμούς προκειμένου να φύγουμε από τη στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή. Ολες οι Υπηρεσιακές μεταβολές γίνονται πιο νωρίς.

Για τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ του 2008 είπε

Κάθε φορά που ανοίγουν πίνακες, η πολιτεία τραβά όσους χρειάζεται. Τότε η Πολιτεία τράβηξε όσους χρειάστηκε και ολοκληρώθηκε αυτή η ενέργεια.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Μέτρα  κορονοϊού έως 16 Μαΐου 2022: Σχολεία-ΑΕΙ-ΙΕΚ-ΣΔΕ-Βρεφονηπιακοί-Φροντιστήρια 

Νέα Πρωτόκολλα covid-19 στην εκπαίδευση: Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας 

ΦΕΚ: Νέα Πρωτόκολλα κορονοϊού στην εκπαίδευση-Σχολεία-ΙΕΚ-ΣΔΕ-ΚΔΒΜ-Φροντιστήρια-ΚΞΓ 

ΦΕΚ: Λειτουργία ΑΕΙ-νέο Πρωτόκολλο κορονοϊού-Εκπαιδευτική διαδικασία-Διαχείριση κρούσματος-Eξετάσεις 

Δείτε ακόμη

Αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο φέρνει η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα 

Voucher εκπαιδευτικών 200 ευρώ: Η Απόφαση με τους δικαιούχους και τη διαδικασία αίτησης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βαγγελης Φουκας σε

    Γεια σας κ. Βουγια. Οι διορισμοι που θα γινουν φετος το καλοκαιρι θα αφορουν και την ειδικη αγωγη;

Γράψτε μία απάντηση