Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-“Σχολικά Παράσιτα”: Τι είπε για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-την επίδοση στις 3 τάξεις Λυκείου-τη σχολική βία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-“Σχολικά Παράσιτα”: Τι είπε για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και την επίδοση στις 3 τάξεις Λυκείου και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Κεραμέως-“Σχολικά Παράσιτα”

Συνέντευξη παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως σε ραδιοφωνική εκπομπή μαθητών του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής, η οποία φιλοξενείται στον Δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό  Επικοινωνία 94FM.

Η Υπουργός βρέθηκε στο στούντιο του ραδιοσταθμού για να απαντήσει στις ερωτήσεις των παιδιών, να συζητήσει μαζί τους και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο για την σχολική ζωή, όσο και στο επίπεδο μιας πιο προσωπικής συνέντευξης.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στο τι έχει δρομολογήσει ή έχει σχεδιάσει για να βελτιώσει τον τομέα της Παιδείας, εξήγησε στα παιδιά και τους ακροατές το σκεπτικό πίσω από της αλλαγές που έχουν γίνει στο εκπαιδευτικό σύστημα και συζήτησε με τους μαθητές – παρουσιαστές της εκπομπής για τα αγαπημένα τους χόμπι, για το πώς περνάνε τον ελεύθερό τους χρόνο ενώ, κλείνοντας, αφιέρωσε στα παιδιά την δική της μουσική επιλογή.

Η Υπουργός σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει σχετικά:

“Το καλύτερο Σάββατο πρωινό, με τους μαθητές του 1ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής, στα , τη ραδιοφωνική τους εκπομπή! Βροχή ερωτήσεων για τα πάντα, από την τράπεζα θεμάτων και τις πανελλαδικές μέχρι τη θέση της γυναίκας στην πολιτική. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, για την πρωτοβουλία αυτής της εξαιρετικής δράσης μαθητικού ραδιοφώνου! Για το κλείσιμο, τα παιδιά μου ζήτησαν να διαλέξω ένα αγαπημένο τραγούδι. Viva La Vida λοιπόν, με Coldplay!”.

Τα φαινόμενα βίας στα σχολεία

Η κα Νίκη Κεραμέως σε ερώτηση των μαθητών για την αύξηση ακραίων  φαινομένων βίας στο σχολείο απάντησε πως γεγονός είναι ότι υπάρχει έξαρση της βίας παγκοσμίως η οποία ενδεχομένως να συνδέεται  με την πανδημία. Τόνισε επίσης πως το σχολείο ως καθρέπτης της κοινωνίας αντικατοπτρίζει τη βία στην κοινωνία. Το ΥΠΑΙΘ σύμφωνα με την Υπουργό κινείται σε δυο άξονες, ο πρώτος με άμεσα μέτρα, δηλαδή περισσότεροι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί στα σχολεία και ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με   επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης με το πως να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά, τα οποία καλούνται να διαχειριστούν σε μια καθημερινότητα στο σχολείο.

Θα μετράει η επίδοση μαθητών στις 3 τάξεις Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Επιπροσθέτως η Υπουργός Παιδείας αναφορικά με την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ, δήλωσε πως η επίδοση των μαθητών στις τρεις τάξεις του Λυκείου θα αρχίσει κάποια στιγμή να μετράει, με απαραίτητη προϋπόθεση την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Διορισμοί στο Δημόσιο: Καθορισμός προσόντων-Το νέο Προσοντολόγιο/Κλαδολόγιο σε ΦΕΚ 

Πρωθυπουργός στη Βουλή: Κάλυψη του 10% των αγορών τροφίμων-Τι είπε για την Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για 600 € σε εκπ/κούς 

 Κεραμέως: Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, αλλάζουμε την παιδεία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση