Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-σχολικός εκφοβισμός: Περισσότεροι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-σχολικός εκφοβισμός: Περισσότεροι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα σχολεία-Θα ανακοινωθούν πρόσθετες παρεμβάσεις σύντομα-Τι είπε στο MEGA για τις μάσκες στα σχολεία-την Πανεπιστημιακή αστυνομία και τα αποτελέσματα της επίσκεψης στις ΗΠΑ.

Στην ενημερωτική εκπομπή του MEGA “LIVE NEWS” μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής 20.05.2022 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού με αφορμή την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή Γυμνασίου της Αθήνας,  ο οποίος όπως καταγγέλλεται δεχόταν συχνά bullying,  για την αναμενόμενη απόφαση της επιτροπής των ειδικών περί τον κορονοϊό για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την πρόσφατη επίσκεψή της στις ΗΠΑ, στο πλευρό του Πρωθυπουργού Κυριάκου  Μητσοτάκη.

Αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού

Αναφορικά με τον σχολικό εκφοβισμό η Υπουργός επεσήμανε πως είναι ένα σύνθετο πρόβλημα χωρίς εύκολες λύσεις και ανέφερε πως από πλευράς ΥΠΑΙΘ υπάρχουν βραχυπρόθεσμα μέτρα που έχουν να κάνουν με περισσότερους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους στα σχολεία, φέτος προσλήφθηκαν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά ανέφερε, με τον Σύμβουλο Σχολικής Ζωής και τις σχετικές επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών.

Θα υπάρξουν δε και πρόσθετες παρεμβάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ως μακροπρόθεσμα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού η Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων τις θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Αναφορικά με το θλιβερό συμβάν η κα Κεραμέως τόνισε πως γίνεται διερεύνηση και έλεγχος των συνθηκών σε βάθος, υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κου Α. Κόπτση.

Χρήση μάσκας στα σχολεία

Για την αναμενόμενη απόφαση της επιτροπής σχετικά με τη χρήση μασκών στα σχολεία τόνισε πως το πιθανότερο είναι να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Πανεπιστημιακή αστυνομία

Για την Πανεπιστημιακή αστυνομία η Υπουργός ανέφερε πως αναμένεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και εντός του Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το Σώμα σε επιλεγμένα πανεπιστήμια, καθότι δεν πρόκειται για οριζόντιο μέτρο.

Αποτελέσματα επίσκεψης στις ΗΠΑ

Για τα αποτελέσματα της επίσκεψής της στις ΗΠΑ η κα Κεραμέως ανέφερε πως ενισχύθηκε η εξωστρέφεια των Πανεπιστημίων της χώρας, μετατοπιζόμενοι σε ένα εξωστρεφές, δυναμικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς η χώρα αποκτά μία σημαντική θέση στο διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη.

Δείτε επίσης

Χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου: Που θα παραμείνουν υποχρεωτικές και που όχι-Πότε θα ξέρουμε για τις δομές εκπαίδευσης 

Κεραμέως-Ουάσιγκτον: Ελληνο-αμερικανική συνεργασία στα Πανεπιστήμια με περισσότερες προοπτικές από ποτέ 

Κόπτσης: Νέο σύστημα διορισμών μετά την 31η.08.2023-Εντός των επόμενων ημερών ο αριθμός των διορισμών 

Εγγραφο: Μη προσμέτρηση απουσιών μαθητών-Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση