Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Τάξεις υποδοχής για τους Ουκρανούς μαθητές που ήδη εγγράφονται σε σχολεία της χώρας μας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Τάξεις υποδοχής για τους Ουκρανούς μαθητές που ήδη εγγράφονται σε σχολεία της χώρας μας- Πάνω από 1000 οι ανήλικοι οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Τάξεις υποδοχής για τους Ουκρανούς μαθητές

“Έχουν ήδη αρχίσει να εγγράφονται Ουκρανοί μαθητές σε σχολεία στην Ελλάδα. Η χώρα μας έχει ανοίξει τις πύλες της έχει ανοίξει την αγκαλιά της για να υποδεχθεί τα παιδιά, τους πρόσφυγες. Πολλές εκατοντάδες ανήλικοι έχουν ήδη έρθει στη χώρα μας, έχουμε ετοιμάσει τάξεις υποδοχής και σε συνεργασία με τη UNICEF επιλύονται θέματα διερμηνείας”.

Τα παραπάνω ανέφερε

η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ”, σχετικά με τις εγγραφές Ουκρανών μαθητών σε σχολεία της χώρας μας, μετά την εγκατάλειψη της χώρας τους εξαιτίας του πολέμου με τους Ρώσους.

“Ανάλογα με τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, πχ ομογενείς θα είναι και η ενσωμάτωσή τους στη σχολική κοινότητα. Οσοι δεν γνωρίζουν την ελληνική θα πάνε σε τάξεις υποδοχής”, επεσήμανε η Υπουργός τονίζοντας πως

“Εχουμε ήδη τις πρώτες εγγραφές. Είναι πάνω από 1000 οι ανήλικοι οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και έχουμε άρει προϋποθέσεις προκειμένου να εγγραφούν σε σχολεία”, προσθέτοντας πως

“Είχαμε περίπου 20 εκπαιδευτικούς στην Ουκρανία,τους οποίους φροντίσαμε να επαναπατρίσουμε πάρα πολύ γρήγορα και αυτοί βοηθούν τώρα σ αυτή την προσπάθεια της ενσωμάτωσης των προσφύγων από την Ουκρανία”.

Λίγες ώρες πριν

σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στην πρότασή της για δημιουργία μίας ειδικής ομάδας δράσης –Task Force– για την υποστήριξη των μαθητών και φοιτητών της Ουκρανίας, εντός και εκτός των συνόρων.

Συγκεκριμένα έγραψε

“Σύμφωνα με τη UNICEF, η ρωσική εισβολή έχει ήδη στερήσει σε πάνω από 350.000 Ουκρανούς μαθητές την πρόσβαση στο θεμελιώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει σε εκατομμύρια.

Έστειλα χθες στους ομολόγους μου Υπουργούς Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόταση για τη δημιουργία μίας ειδικής πανευρωπαϊκής ομάδας δράσης που θα στοχεύει στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ουκρανίας

– αφενός θα καταγράφονται αναλυτικά οι ανάγκες της π.χ. σε εξοπλισμό, σε εκπαιδευτικό υλικό, σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες,

– αφετέρου θα εντοπίζονται δωρεάν προσφορές για τα παραπάνω από τα Κράτη-Μέλη, από επιχειρήσεις, από φορείς της κοινωνίας των πολιτών, από Διεθνείς Οργανισμούς κτλ. Για να προστατεύσουμε την πρόσβαση όλων στο πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης”.

Δείτε επίσης

Ουκρανία: Ευρωπαϊκή Task Force υποστήριξης μαθητών και φοιτητών-Πρόταση της Ν. Κεραμέως 

Ουκρανία-Συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού από τους μαθητές 5ου ΓΕΛ Αχαρνών Αγίας Άννας και 6ου Γυμνασίου Αχαρνών 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προτάσεις για υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας από το ΙΕΠ 

Ελληνες φοιτητές Ουκρανίας-Ρωσίας: Λήψη άμεσων μέτρων για την ασφάλεια τους-Ερώτηση στη Βουλή 

LOOP-Πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών με βάση τον θεσμό του μέντορα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση