Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως: Τι απάντησε για τη στέγαση αναπληρωτών, την αύξηση μισθών, το voucher σε νεοπροσληφθέντες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως: Τι απάντησε για τα προβλήματα στέγασης αναπληρωτών, την αύξηση μισθών εκπαιδευτικών, το voucher σε νεοπροσληφθέντες.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 στους συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ, ενόψει έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν και κάποιες σχετικές με την δυσκολία στέγασης των αναπληρωτών, όπου λόγω αυτών κάποιοι αναγκάζονται ακόμη και να παραιτηθούν, για το αν υπάρχει στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης σκέψη για αύξηση του μισθού των εκπαιδευτικών  και για το voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού και αν αυτό μπορεί να δοθεί στους νέους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν φέτος.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης των αναπληρωτών είπε:

“Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας η κα Μακρή έχει ανακοινώσει προσφάτως όπως κάθε χρόνο ειδικές πρωτοβουλίες σχετικά με τις μετακινήσεις των αναπληρωτών προς τις περιοχές όπου καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία. Επιπλέον υπάρχουν πρωτοβουλίες και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε επίπεδο Προεδρίας της Κυβέρνησης εξετάζεται συνολικά ένα σχέδιο με κίνητρα, που έχει να κάνουν με κάθε κλάδο δημοσίου υπαλλήλου, γιατρούς, εκπαιδευτικούς κ.λ.π, για να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές. Οταν υπάρχουν νεώτερα θα ανακοινωθούν”.

Για το αν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί ο μισθός των εκπαιδευτικών είπε:

“Οι δημοσιονομικές δυνατότητες είναι συγκεκριμένες. Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει μια τεράστια προσπάθεια για τη στήριξη του πληθυσμού στο πλαίσιο της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες είναι επικεντρωμένες εκεί και βεβαίως το Δημόσιο πρώτο, όπως ανακοινώθηκε το πρωί, κάνει την προσπάθεια για τη μείωση των σχετικών δαπανών”.

Για το αν μπορεί να δοθεί το voucher και στους νέους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν φέτος είπε:

“Θα πρέπει να δούμε αν έχει κλείσει ο κύκλος, αν έχει ολοκληρωθεί το έργο. Θα πρέπει να το δω και να επανέλθω”.

Δείτε επίσης

Πότε θα λήξουν τα μαθήματα το 2023-Το Πρόγραμμα εξετάσεων όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ 

Πρόγραμμα πανελλαδικών 2023: Εξετάσεις ΓΕΛ 2 έως 12 Ιουνίου και ΕΠΑΛ από 1η έως 16 Ιουνίου 2023 

Προσεχώς: Νέο σύστημα διορισμών-Προσλήψεις Ψυχολόγων, Κ.Λ, Σχολ. Νοσηλευτών-Αξιολόγηση-Επέκταση ωραρίου σχολείου-Προγράμματα σπουδών ΣΜΕΑΕ 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Κεραμέως για καινοτομίες στα σχολεία-αξιολόγηση εκπαιδευτικών-θέρμανση αιθουσών-φοιτητική στέγη-μέτρα covid

Ασκηση ιδιωτικού έργου: Γνωμοδοτήσεις ΝΣΚ για 10ωρο και εμπορική ιδιότητα-Αμοιβές | Παράθεση νομοθεσίας 

Ωράριο εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια-Ειδικά σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ 

Απαλλαγή μαθητών από Θρησκευτικά-Φυσική Αγωγή-Μουσική: Oρίζονται όροι και προϋποθέσεις σε Υ.Α

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση