Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-Τροπολογία στο ν/σ του ΥΠ.ΕΣ.: Τι είπε για τις διατάξεις-Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο κατά πλειοψηφία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-Τροπολογία στο ν/σ του ΥΠ.ΕΣ.: Τι είπε για τις διατάξεις-Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο κατά πλειοψηφία σε μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του.

Κεραμέως-Τροπολογία

Στις διατάξεις της Τροπολογίας του ΥΠΑΙΘ αναφέρθηκε η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών “Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις”.

Συγκεκριμένα η Υπουργός αναφέρθηκε στη διάταξη για την ανάληψη υπηρεσίας των νέων Διευθυντών σχολείων, στη στέγαση σχολικών μονάδων και στην επιλογή των εξωτερικών μελών των συμβουλίων διοίκησης των ΑΕΙ.

Τι είπε αναλυτικά:

“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με τροπολογία που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων περιλαμβάνονται κάποιες διατάξεις για κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά το έργο του Υπουργείου.

Για παράδειγμα συμπεριλαμβάνεται διάταξη που αφορά στην ανάληψη υπηρεσίας των νέων διευθυντών σχολείων. Όπως ξέρετε ολοκληρώνονται οι κρίσεις για χιλιάδες διευθυντές σχολείων, για όλους τους διευθυντές σχολείων. Ολοκληρώνονται οι κρίσεις και συνεπώς για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων προβλέπεται πότε θα γίνει ακριβώς η ανάληψη υπηρεσίας με το τέλος του σχολικού έτους.

Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα σε δήμους να αναθέτουν δημόσιες συμβάσεις για αίθουσες όταν υπάρχει θα έλεγα κατεπείγουσα ανάγκη οφειλόμενη σε γεγονότα απρόβλεπτα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Επίσης, συμπληρώνονται οι διατάξεις σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επιλογής των εξωτερικών μελών των συμβουλίων διοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Σε περίπτωση που μία πρώτη φορά δεν μπορούν να εκλέξουν τα εξωτερικά μέλη κηρύσσεται άγονη η διαδικασία και γίνεται εκ νέου η διαδικασία αυτή. Εάν και δεύτερη φορά δεν μπορούν να εκλέξουν τα εξωτερικά μέλη, τότε η αρμοδιότητα περιέρχεται στο όργανο με αυξημένη νομιμοποίηση, που είναι η Σύγκλητος. Συνεπώς, συμπληρώνονται με ένα επιπλέον επίπεδο -θα έλεγα- οι διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία επιλογής εξωτερικών μελών των συμβουλίων διοίκησης”.

Δεκτό κατά πλειοψηφία το ν/σ

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών “Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις”, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία σε μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του.

Δείτε επίσης

Τροπολογία με 6 διατάξεις για Δ/ντές σχολείων, στέγαση σχολ. μονάδων, διοίκηση ΑΕΙ, θέσεις ΔΕΠ, δαπάνες ΠΔΕ

Οδηγίες αξιολόγησης εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής-Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας | Χρονοδιάγραμμα 

Κλείνει η Βουλή με την ψήφιση ν/σ του Υπ. Εσωτερικών: Πότε θα έχουμε ξανά νομοθετικό έργο | Χρονοδιάγραμμα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση