Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-Ημέρα της Γυναίκας: Εύχομαι σύντομα η ισότητα των φύλων να είναι δεδομένη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-Ημέρα της Γυναίκας: Εύχομαι σύντομα η ισότητα των φύλων να είναι δεδομένη και να μην γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας.

“Εύχομαι να έρθει γρήγορα ο καιρός που δεν θα χρειάζεται να γιορτάζουμε πια την Ημέρα της Γυναίκας, γιατί τα κεκτημένα και η ισορροπία μεταξύ των φύλων θα είναι δεδομένα και δεν θα χρειάζεται πλέον καμία υπόμνηση, καμία ιδιαίτερη προσπάθεια, καμία ειδική ημέρα”.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων η η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως κατά την ομιλία της στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών στη Βουλή των Ελλήνων.

Η Υπουργός ΠΑΙΘ αφιέρωσε την φετινή Ημέρα της Γυναίκας στις γυναίκες της δοκιμαζόμενης Ουκρανίας αλλά και σε ολόκληρο τον Ουκρανικό λαό.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΥΠΑΙΘ

Κατά την ειδική, κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, η κα Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, ο οποίος πέραν των άλλων τραγικών συνεπειών που έχει για τον ουκρανικό λαό καταδεικνύει ακόμα πιο ηχηρά τις ανισότητες και τις διακρίσεις.

Η φετινή ημέρα της Γυναίκας βρίσκει τον κόσμο μας σε μία πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία, με έναν πόλεμο να μαίνεται σε μία ευρωπαϊκή χώρα, με ένα ανθρωπιστικό δράμα να εκτυλίσσεται ενώπιόν μας. Τη στιγμή που μιλάμε, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες της Ουκρανίας βρίσκονται στο δρόμο της προσφυγιάς, αναζητώντας ασφάλεια για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Δεν μπορούμε παρά να αφιερώσουμε την ημέρα στις γυναίκες, αλλά και σε ολόκληρο τον ουκρανικό λαό, ενώνοντας τη φωνή μας στο αίτημα για άμεσο τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων και απόλυτο σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου”, επεσήμανε η Υπουργός και προσέθεσε ότι “η διασάλευση της νομιμότητας και των κοινωνικών, οικογενειακών και κρατικών θεσμών εντείνει τις ανισότητες και τις διακρίσεις”.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε

στα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ από τα οποία προκύπτει ότι με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται ότι θα χρειαστούν πολλά ακόμη χρόνια για να κλείσει πλήρως η ψαλίδα της ανισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών.

«Πέρα από την προσπάθεια που απαιτείται για την οικονομική και επαγγελματική εξίσωσή τους με τους άνδρες, οι γυναίκες δυστυχώς στον 21ο αιώνα εξακολουθούν να πέφτουν θύματα έμφυλης βίας, διακρίσεων, εκμετάλλευσης, δολοφονιών», είπε η Υπουργός σημειώνοντας ότι, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, «οι διακρίσεις παραμένουν».

Η Υπουργός ανέδειξε

τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Παιδεία στην εξάλειψη των διακρίσεων και υπογράμμισε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί στα σχολεία προς την κατεύθυνση αυτή, όπως τα εργαστήρια δεξιοτήτων, η στελέχωση των σχολικών μονάδων με Ψυχολόγους και Κοινωνικούς λειτουργούς αλλά και η θεσμοθέτηση του Συμβούλου Σχολικής  Ζωής.

Με αξίες και ιδανικά, με μέριμνα και εφόδια, χτίζουμε μέσα από την Παιδεία ένα καλύτερο μέλλον, με αλληλοσεβασμό και ισότητα ευκαιριών για όλες και όλους”.

Δείτε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας-8 Μαρτίου 2022: Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος 

Αλέξης Τσίπρας:Το school bullying δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά ένα βαθιά κοινωνικό ζήτημα 

Σχολική ημέρα κατά της βίας: Δράσεις-συζητήσεις- εκδηλώσεις στα σχολεία από Πέμπτη 3 έως και Τετάρτη 9.03.2022 

Δείτε επίσης

Νομοπαρασκευαστική Ειδικής Αγωγής: Στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως 

Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Ξεκινά η διαδικασία επιλογής με την Πρόσκληση για ορισμό μελών στα Συμβούλια Επιλογής

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση