Κεραμέως: 6 μήνες σκληρής δουλειάς, 100άδες ενέργειες – Δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις και ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Κεραμέως
6 μήνες σκληρής δουλειάς, 100άδες ενέργειες | Απολογισμός εργασιών
Τον απολογισμό των πρώτων έξη (6) μηνών των εργασιών στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κοινοποίησε η Υπουργός κα Νίκη Κεραμέως.
Η Υπουργός στο ενημερωτικό σημείωμα επισυνάπτει link όπου μπορεί κανείς να πληροφορηθεί αναλυτικά τον απολογισμό και να δεί όλες τις δράσεις και ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.
Δείτε την Ανακοίνωση
Φίλες και φίλοι,
Ευχόμαστε μία καλή και δημιουργική χρονιά, με ευημερία και πρόοδο για τη χώρα μας, για την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά.
Έχουν περάσει 6 μήνες από την ημέρα που αναλάβαμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Έχουμε υλοποιήσει πολλά και δρομολογήσει περισσότερα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε ένα βαριά ναρκοθετημένο τοπίο. Και είμαστε ακόμη στην αρχή.
Η χώρα μας έχει ανάγκη όχι μόνο από θετικές πολιτικές, που σέβονται και υπηρετούν όλους τους πολίτες, αλλά και από αλλαγή νοοτροπίας.
Και η Παιδεία αποτελεί το σπουδαιότερο όχημα για μια Ελλάδα πιο δημιουργική, πιο σύγχρονη, με περισσότερες δυνατότητες για όλες και όλους.
Στόχος μας είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα απελευθερώνει το δυναμικό της νέας γενιάς. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εμπιστεύεται τους εκπαιδευτικούς του, τους στηρίζει και τους επιμορφώνει, ενώ παράλληλα τους δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν μέσα από την αξιολόγηση.
Ένα σχολείο ελεύθερο και σύγχρονο, που παρέχει χρήσιμα, πραγματικά εφόδια στους μαθητές του. Ένα απελευθερωμένο και καινοτόμο πανεπιστήμιο, πιο αυτόνομο και εξωστρεφές, που μορφώνει πολύπλευρα τους νέους ανθρώπους, για να μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα.
Προφανώς δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές.
Χρέος μας είναι να δουλέψουμε σκληρά και συλλογικά, για να διασφαλίσουμε ένα πολύ καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα.
Και αυτό έχουμε κάνει από την πρώτη μέρα τους 6 αυτούς πρώτους μήνες.
Μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ τον απολογισμό μας και να δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις και ενέργειές μας στο χρόνο.
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες:
- Στους Υφυπουργούς κα Σοφία Ζαχαράκη και κ. Βασίλη Διγαλάκη,
- τους Γενικούς Γραμματείς κα Αναστασία Γκίκα, κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο, κ. Γεώργιο Βούτσινο και κ. Γιώργο Καλαντζή,
- σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου και στους συνεργάτες του Γραφείου μου.
Η προσπάθειά μας είναι συλλογική, μαζί προχωράμε μπροστά, πάντα με πρώτο μέλημα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Όπως πάντα, θα χαρώ να λάβω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Καλή περιήγηση!
Νίκη Κεραμέως
Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
Δείτε σχετικά
Κεραμέως-ΑΠΕ Πρακτορείο: Κολλέγια, χρηματοδότηση Παιδείας, πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί
Κεραμέως στα “Ακραία Φαινόμενα”: Oι αιτήσεις στη Γενική μπορεί να υπερβούν τις 150.000 για 5.000 θέσεις
Ζαχαράκη στο Best TV: Για διορισμούς, Ειδική Αγωγή, Κενά, Κολλέγια, Λύκειο
Τροπολογία τοποθετήσεων νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Κατατέθηκε στη Βουλή
Διάταξη πτυχίων Κολλεγίων: Δεκτά θα γίνονται από το ΑΣΕΠ για διορισμό εκπαιδευτικών
Τριετής αποκλεισμός όσων διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται | Ρύθμιση στη Βουλή
Επίσης
Πίνακες Γενικής: Ερωτήσεις & Απαντήσεις-video-Υπολογισμός προϋπηρεσίας-Επισημάνσεις ΑΣΕΠ & ΥΠΑΙΘ
Τρεις Iεράρχες: Δεύτερη Εγκύκλιος για την εορτή
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/keramews-6-mines-skliris-doulias-100des-energeies-apologismos/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.