Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως-ανακοινώσεις: Παράταση σχολ. χρονιάς-Δεν γίνονται Προαγωγικές-Πανελλαδικές 14.06-Κατατακτήριες 20.05

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως-ανακοινώσεις: Παράταση σχολικής χρονιάς-Δεν γίνονται Προαγωγικές εξετάσεις-Πανελλαδικές 14.06-Κατατακτήριες μετά τις 20.05-Τι είπε στη συνέντευξη Τύπου σήμερα 22.04.2021.

Κεραμέως-ανακοινώσεις

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, στη σημερινή  διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προέβη σε ανακοινώσεις για τις Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και την παράταση της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα είπε πως:

Α. Δεν θα γίνουν φέτος οι Προαγωγικές και Απολυτήριες εξετάσεις. Ο βαθμός των μαθητών/τριών θα προκύψει από τον μέσο όρο των βαθμών α’ και β΄τετραμήνου.

Β. Παράταση της σχολικής χρονιάς θα έχουμε για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου 2021 και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου 2021.

Γ. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις 2021 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Δ. Οι Κατατακτήριες για Πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές θα αρχίσουν μετά τις 20 Μαΐου 2021.

Επίσης ανέφερε πως:

Τα 1753 θετικά αποτελέσματα από τα self tests είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Από τις 10 Μαΐου 2021, ημερομηνία της δια ζώσης επαναλειτουργίας και των Νηπιγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, οι μαθητές/τριες οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων της χώρας θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Η υποχρέωση ισχύει και για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου.

Δείτε αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου ΕΔΩ

__________________

Μήνυμα Πρωθυπουργού

Εχθές, Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου περιέγραψε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού, τα οποία θα ισχύσουν ενόψει των εορτών του Πάσχα και την κλιμακωτή χαλάρωση αυτών από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Δια ζώσης επαναλειτουργία των Δημοτικών και Γυμνασίων την 10η Μαΐου 2021

Αναφορικά με την δια ζώσης επαναλειτουργία των Δημοτικών και Γυμνασίων της χώρας ανακοίνωσε πως

“Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες”.

Δείτε επίσης

Δημόσιο-Εφαρμογή υποχρεωτικού self test σε υπαλλήλους-Περικοπή αποδοχών όταν δεν γίνεται | ΦΕΚ
Εκπαιδευτικοί-εμβόλιο: Από 21.04 μπορούν να κλείσουν ραντεβού ανεξαρτήτως ηλικίας
Κατατέθηκε Τροπολογία: Αριθμός εισακτέων ΑΕΙ-Πρακτικές ασκήσεις-Πρυτανικά συμβούλια
ΣΥΡΙΖΑ: Αύξηση κρουσμάτων 33,4% της ομάδας 0-17 ετών-Ολοστρόγγυλο μηδενικό η πολιτική της κυβέρνησης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση