Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως για αναπληρωτές: Διάταξη για διπλή μοριοδότηση δυσπρόσιτων και διετία αντί τριετίας η ισχύς Πινάκων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Κεραμέως για αναπληρωτές: Διάταξη στη Βουλή προσεχώς, για διπλή μοριοδότηση δυσπρόσιτων περιοχών και διετία αντί τριετίας η ισχύς Αξιολογικών Πινάκων.

Κεραμέως για αναπληρωτές

Ρύθμιση στη Βουλή με την οποία:
  • Η ανανέωση των Αξιολογικών Πινάκων των εκπαιδευτικών θα γίνεται κάθε δύο χρόνια, αντί για τρία που ισχύει σήμερα, σύμφωνα με το νόμο 4589/2019, με σκοπό τα προσόντα και η προϋπηρεσία να προσμετρώνται πιο σύντομα είτε για μόνιμο διορισμό είτε για πρόσληψη αναπληρωτών.
  • Eπανέρχεται η διπλή μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολεία δυσπρόσιτων και ακριτικών περιοχών της χώρας και είχε καταργηθεί με νόμο του πρώην Υπουργού Παιδείας κου Κώστα Γαβρόγλου,

θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση όπως προανήγγειλε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Οι δηλώσεις έγιναν με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της πρότασης της Υπουργού Παιδείας για τον ορισμό του Καθηγητή Ορέστη Καλογήρου ως Προέδρου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).

Η πρόταση με τη θετική γνώμη της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) και της Ελληνική Λύσης, εγκρίθηκε από την Επιτροπή και η Υπουργός τόνισε πως μία νέα εποχή στον Οργανισμό αρχίζει, ο οποίος από γραφειοκρατικός βραχνάς μετατρέπεται σε καίριο εργαλείο εξυπηρέτησης του πολίτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Νόμος 4638/2019: Αρθρο 28 η διάταξη για τις Οργανικές Θέσεις στα Τμήματα Ενταξης
Πίνακες Γενικής: Απαντήσεις-video-Υπολογισμός προϋπηρεσίας-Επισημάνσεις ΑΣΕΠ & ΥΠΑΙΘ
Ενημέρωση Προκήρυξης 2ΓΕ/2019 για γυναίκες υποψήφιες από τη ΧΕΝ Ελλάδος
Αιτήσεις Προκήρυξης 1ΓΕ/2019: Ανακοίνωση ΑΣΕΠ – Εως 03/02/2020
ΑΣΕΠ Ανακοίνωση: Για προκηρύξεις 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019

Πριν φύγετε

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών: Νέες Θεματικές, Συντονιστές Σχολ. Σύμβουλοι, Σχολ. Σύμβουλοι, Στελέχη εκπ/σης κ.α.
Μεταθέσεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Τέλη Μαρτίου, το νωρίτερο, οι Οριστικοί 3ΕΑ – Τι θα γίνει με τις Μεταθέσεις 2019-20 ;
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση